schending van de privacy ?

mag je zomaar een dader filmen of fotograferen om signalement door te geven aan de politie ,dit valt toch onder bescherming persoons gegevens ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neen. Je maakt ze niet openbaar maar stelt ze terbeschikking aan een opsporingseenheid. Ook politie mag dit niet zomaar openbaar maken en zal aan een aantal voorwaarde voldaan moeten worden. Overigens mag je de film in besloten kring (huiskamer) gewoon draaien, ook dat is geen schending van de privacy, pas als het gebeurt dat elkeen hem kan bekijken is het een schending.

Nee, dat mag, als het iets is dat als bewijs tegen die persoon gebruikt kan worden, mag het.

De wet op bescherming van persoonsgegeven is ondergeschikt aan de opsporing en navolging van verdachten van eeen misdrijf. Je mag niet zomaar de foto's op een billboard hangen of op internet plaatsen, maar gewoon doorgeven aan de politie en daarmee jouw bijdrage aan het opsporingsproces staken is geen enkel probleem. Heb ik ook gedaan bij een misdrijf dat ik toevallig zag. Even de daders op de foto en 's middags waren zij al in bewaring.

dit mag, je mag alleen bijv. geen camera's uit voorzorg in een paskamer hangen, voor als er ooit iets gestolen word, maar als je de politie kunt helpen door bewijs te verzamelen op het moment van de misdaad kun je er zelfs een prijs voor krijgen! Hopelijk heb je hier wat aan. Groetjes van mij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100