Hoeveel en hoelang moet er in totaal bezuinigd worden?

Ik heb begrepen dat er in 2012 18 miljard bezuinigd moet worden..hoeveel miljard en hoeveel jaar moet er bezuinigd worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is geen overeenstemming over hoeveel er in Nederland bezuinigd 'moet' worden. De ene partij meent dat je er eerst voor moet zorgen dat de schulden verdwijnen door zo snel mogelijk het begrotingstekort naar nul te brengen. Anderen denken dat je door iets minder hard te snoeien de economie harder laat groeien, of minder snel doet krimpen, wat uiteindelijk ook het begrotingstekort zal doen slinken. Het kabinet gaat uit van 18 miljard en dat houdt in dat de vaste jaarlijkse overheidsuitgaven met 18 miljard verminderd moeten worden. De maatregelen moeten dus alle blijvend zijn. Overigens zal het kabinet met de huidige maatregelen die 18 miljard bij lange na niet halen. De verwachting is dat de economische groei volgend jaar tegenvalt (zouden de - erg zware - bezuinigingen daar invloed op hebben?) en dat er nog meer bezuinigd zal moeten worden.

Zoals je zelf al aangeeft moet er 18 miljard euro bezuinigd worden. En dit is voor een jaar. Dus stel dat iemand 18 miljard zou doneren aan Nederland, zijn we voor 1 jaar verlost van het probleem, niet voor altijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100