Is er ook een site waar je info in kan voeren en er dan uitkomt wat je moet betalen als thuiswonende hbo student?

Ik ga (nu nog niet) naar het hbo, maar ik (nouja, mijn moeder maar) wil nu alvast weten wat ik krijg voor studiefinanciering en wat ik allemaal moet betalen. en of mijn moeder ook wordt gekort op subsidies etc. Waar kan ik zoiets (laten) berekenen? (dit hoort toch bij categorie overheid lijkt mij?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit valt onder DUO - dienst uitvoerend onderwijs. Er staat veel info op de site over studiefinanciering maar ook over tegemoetkomingen. Ik weet niet zozeer of zoiets makkelijks is dat je invult en weet waar je aan toe bent, dit is toch de moeite die je zelf zult moeten nemen. Toegevoegd na 49 seconden: *of er zoiets makkelijks is..

Wat je als student krijgt als studiebeurs kun je op de site van DUO vinden (afhankelijkof je inwonend of uitwonend bent 0. Hoe het is als je jonger dan 18 bent weet ik even niet, maar als je 18 bent of ouder bent krijg je een basisbeurs. Verder wordt gekeken of je ouders eventueel kunnen bijdragen (kun je uitrekenen op de site van DUO) en dan kun je uitrekenen of je een aanvullende beurs krijgt. Daarnaast kun je geld lenen, krijg je een OV jaarkaart en moet je ook collegegeld betalen. Dat laatste kun je ook weer lenen. Reken er wel op dat je als 18 jarige zelf een zk verzekering moet afsluiten. Je krijgt waarschijnlijk wel een aanzienlijk bedrag terug als zorgtoeslag, maar toch. Verder vervalt je kinderbijslag en hiervoor komt dus de studiefinanciering in de plaats.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100