Welke wet zou jij graag aangepast zien en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou het verbod op telefoneren tijdens het autorijden willen uitbreiden naar een verbod op telefoneren als je zelfstandig aan het verkeer deelneemt (dus op de fiets ook. Bellen in de bus is natuurlijk okay). Toegevoegd na 6 minuten: En dat wat platje zegt! Al dat tuig dat overal maar blikjes energiedrank laat slingeren. Drinken ze dat spul, zijn ze nog te suf om het blikje normaal op te ruimen.

Ik erger me mateloos aan de mensen die afval op straat gooien. Ik zou graag zien dat er een flinke boete (van mij part 500 euro) tegenover komt te staan. Dat leert mensen het te laten.

Ik zou graag de wet op het raadgevend referendum zo uitgebreid zien, dat het wat voorstelt.

de wet op de kinderbijslag zou een wet op de kindertoeslag moeten worden. Waarom? omdat overbevolking een probleem is dat aangepakt moet worden. Voor het derde kind wordt het betalen, voor het vierde het dubbele, etc. de wet op de vrijheid van meningsuiting zou geen uitzonderingen mogen bevatten. Iedereen moet alles kunnen communiceren, hoe belachelijk het ook klinkt. Waarom? Omdat je moet willen weten wat mensen denken, omdat dat de essentie is van een maatschappij. Als je niet weet wat mensen denken kun je er niet naar handelen.

De straffen langer en zwaarer en verplichte scholing voor gevangenen zodat ze niet terug vallen in hun oude gewoonte. Bijvoorbeeld: ooit in het nieuws geweest een pedofiel die al nar twee jaar vrij komt. En dan wonen ze ook weer in de zelfde buurt. Dus ook een wet dat ze verplicht moeten verhuizen.

het rookverbod in cafe's moet afgeschaft. Omdat naast een kopje koffie of een glasje biertje roken gewoon lekker is. Of dat het gewoon bij hoort.

de wet op cannabis, tis legaliseren of verbieden. gedogen slaat nergens op.

Zoals Pim Fortuyn het zei: "dat rare Grondwetsartikel: gij zult niet discrimineren", "als dat [artikel] betekent dat mensen geen discriminerende opmerkingen meer mogen maken"

ik zou graag willen dat dieren niet langer als dingen, goederen worden gezien. ze verdienen beter dan dat.

Ik zou wel wat duidelijkheid willen hebben over vrijheid van meningsuiting en een iets minder kapitalistisch systeem.

ik zou graag willen zien en merken dat men de gehandicapten met meer respect behandelen . en dat de vakantie's voor gehandicapten niet zo belachelijk duur moeten zijn dus gelijkheid voor iedereen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100