Welk wonder zou Amerika in één dag van al haar staatsschulden afhelpen?

Ik hoorde laatst namelijk dat Amerika met de seconde zoveel aantal schulden erbij krijgt, en dat het bijna failliet gaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar hebben veel landenlast van de meeste landen krijgen er per dag, uur, seconde enorme bedragen bij in hun schuldenlast voor ons dan he. Op de begrotingen van die landen is dat weer anders. maar een wonder zou kunnen zijn dat we allemaal een bijdrage leveren aan de economie niemand meer geld krijgt rijkdom niet meer bestaat armoede dus ook niet meer we allemaal recht hebben op het zelfde. De utopie. Toegevoegd na 12 minuten: utopie uto` pie («Frans«Grieks) de -woord (vrouwelijk) utopieën hersenschim, droombeeld

Ruilhandel en gratis dienstverlening. Kapitalisme opdoeken, iedereen gelijk. Moet er toch geld zijn laten families als Rothschild en mensen met overdreven topsalarissen dan maar eens diep in de buidel tasten. Dát zou ik pas een wonder vinden

Als alle schuldeisers hun claim zouden vernietigen, dan is er per acuut geen schuld meer

De VS hebben al sinds de WO I een steeds grotere schuldenlast op gebouwd. Je kunt het land beschouwen als een verslaafde en verslaafden raken ook niet bij toverslag van hun verslaving af. Mensen kunnen dan nog naar een rehab, maar voor landen bestaat er geen afkickcentrum. De enige snelle methode is een revolutie waarna de nieuwe regering zich niet gebonden acht aan de schulden van de oude regering, zoals dat ook bij communistische revoluties is gebeurd. Deze oplossing is ook niet wenselijk; zolang moeten we maar wennen aan de Verenigde Schulden van Amerika.

Het wonder zou moeten zijn dat mensen niets meer een waarde toe zouden kennen, oftewel dat alles niets meer waard zou zijn. Alle schulden weg, want wat is het waard? niks!

Apocalyps. Het einde van de wereld. (dat zou het 'wonder' zijn) Maar anders moet het flink gaan bezuinigen en eens een goede huishoudboekje gaan maken. Zoals bedrijven dat ook 'verplicht' moeten doen om te kunnen overleven. Obama heeft geen gemakkelijk termijn...

Als Amerika een bodemvondst zou doen die zoveel waard is dat het land daarmee al zijn schulden kan aflossen. Bij voorbeeld heel veel goud of een oneindige voorraad aardgas en olie.

Het wonder heet belasting verhogen. Met het nieuwe voorstel, hebben ze ook dat weer niet gedaan. De Amerikanen zijn er zo vies van.

als alle computers ter wereld crashen, kun je zoiets niet makkelijk terugvinden :D

Je praat over astronomische bedragen omdat de VS de grootste economie ter wereld zijn en een enorme bevolking hebben. Failliet zijn ze echter bij lange na niet. De grootste problemen met hun huidige begrotingstekort komt door maatregelen van Bush jr. Zie bv de volstrekt onnodige oorlog in Irak en het tegelijk drastisch verlagen van de belasting en het expliciet promoten van het verstrekken van hypotheken aan mensen met een laag inkomen (Bush vond dat iedere Amerikaan een eigen huis moest hebben en was een tegenstander van huren). S&P heeft ook duidelijk verteld dat ze de status van de VS verlaagd hebben om het politieke gebakkelei waarbij (vooral de republikeinen) de hele economie gegijzeld houden om een paar punten door te drukken en niet omdat de VS daadwerkelijk een geld probleem heeft. De kern van dat probleem is dat ze een hard schuldenplafond hebben terwijl een overheid nauwelijks geld in voorraad heeft normaal gesproken. Overheidsinkomsten worden in de internationale kapitaalmarkt geïnvesteerd en uitgaven worden betaald door op dezelfde manier geld uit die markt te halen (Nederland heeft aan het eind van een werkdag hooguit zo'n 50 miljoen euro in kas). Staatsschulden zijn daar een vrij natuurlijk resultaat van en voor het overgrote deel is het een vrij onschuldig iets. De VS heeft dus het geld wel maar ze hebben politici die de rekeningen niet willen betalen. Dat is iets heel anders dan de situatie waar bv Griekenland en Ierland in zitten. Slimme politici zijn echter erg goed in het manipuleren van kiezers die geen notie hebben van kapitaalstromen en roepen domweg dat de huidige regering er een puinhoop van maakt door met grote getallen te smijten. De VS is verre van falliet. Dat ze moeten bezuinigen weet iedereen in Washington maar de democraten zien liever niet dat er bezuinigd wordt ten koste van de armste Amerikanen waar de republikeinen tegen iedere vorm van sociale voorzieningen zijn (meer dat basis onderwijs, defensie en justitie moet een federale overheid volgens hen niet verzorgen). Belastingverhoging is voor de republikeinen dan ook onbespreekbaar terwijl met een relatief kleine verhoging het hele probleem opgelost kan worden. Ondanks de zeer lage belastingdruk echter staat de hele VS op zijn kop als een politicus het woord belastingverhoging in de mond neemt dus zal het lang duren voor een dergelijke maatregel er komt.

Van haar staatsschulden afhelpen kan niet in één dag. Wel kun je in één dag maatregelen nemen dat men uit de schulden komt. Ze moeten natuurlijk bezuinigen, maar ze moeten allereerst de belastingen verhogen. De regering Busch heeft een paar jaar geleden, terwijl de schulden stegen de belastingen tegen beter weten in ook nog verlaagd om de rijken aan zich te binden. Die maatregelen moeten onmiddelijk teruggedraaid worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100