Wat hebben de kabinetten Balkenende de afgelopen jaren bereikt/bewerkstelligd, waarvan jij denkt: Daar ben ik en zijn wij "beter" van geworden

Als ik terugdenk aan alle kabinetten Balkenende, kon ik helaas niet verder dan een hoop geruzie onderling, halfslachtige projecten, uitstel en afstel. Maar wat hebben die kabinetten voor ons de afgelopen jaren werkelijk betekend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De herziening van de WAO (sindsdien WIA) is erdoor gekomen tijdens Balkenende II. Ik ben *niet* blij met hoe de massale herkeuring is aangepakt. Het is niet redelijk om tegen mensen met inmiddels na jaren volledig afgekeurd zijn een gigantische afstand tot de arbeidsmarkt te zeggen 'zoek nu maar een baan'. Maar het nieuwe systeem, de WIA, vind ik wel beter dan de oude WAO, omdat mensen niet zomaar meer volledig worden afgeschreven. Verder ben ik wel blij met het kraakverbod dat op de valreep nog is goedgekeurd door de Eerste Kamer. Toegevoegd na 6 minuten: Ik heb trouwens wel even moeten graven in mijn geheugen om wat te vinden. De Balkenende-kabinetten hadden te veel gerommel om heel veel daadkracht te tonen. En als je dan tussen alle ruzies en demissionaire periodes dan óók nog dingen gaat doen als 100 dagen het land in gaan en wachten op wat werkgroepen ooit eens over belangrijke onderwerpen gaan zeggen, dan schiet het natuurlijk niet erg op. Het aanpakken van de wegen ben ik ook wel blij mee, al is het inmiddels al jaren dat ik niet op de automatische piloot de snelweg op kan rijden omdat de situatie bij die oprit steeds verandert. Dan is het aantal positieve wapenfeiten van de Balkenende-kabinetten wel nog steeds schrikbarend laag.

De laatste jaren zijn er veel activiteiten op de knelpunten op de snelwegen opgestart en aangepakt. Da's de eerste die in mij opkomt.

Het financiële systeem is flink in elkaar gedonderd en door banken te redden die waarschijnlijk het niet gaan redden is de totale ineenstorting van het huidige kapitalisme weer een stap dichterbij. We zullen op termijn naar een beter systeem toe gaan en op langer termijn kan dat voordelig uit pakken.

We hebben de laagste werkloosheid van Europa

Ik ben heel blij met het rookverbod in cafés en horeca, als astmapatient zijnde. Nu nog handhaven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100