Zijn de begrippen "links" en "rechts" in de politiek nog wel bruikbaar?

Toen ik op school maatschappijleer had was het tamelijk duidelijk wat links was en wat rechts. Links was voor over gelijkheid, emancipatie en vrijheid. Rechts wilde alles bij het oude laten, was voor orde en gezag, voor de NAVO en het kapitaal.
Maar wat betekenen die begrippen nu nog? Zijn ze eigenlijklnog wel bruikbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er is inderdaad sprake van een vergaging of verandering van de term, klein rechts bijvoorbeeld is voor de helft al niet meer bruikbaar. daarbij is rechts en liberaal niet hetzelfde maar word dat niet altijd goed gescheiden. de pragmatishe inslag sinds fortuyn maakt het mijn inziens nog moeilijker lijnen te trekken. je kan wilders heel rechts vinden maar zijn standpunten tav dierenrechten neigen weer meer naar links.

ja opzich vallen ze nog te gebruiken. ik heb altijd geleerd: rechts is antibuitenlander en links is iedereen gelijk (beetje extremistisch maar zo is het mij geleerd) en op zich word er nog best wel veel links en rechts gebruikt in mijn oomgeving

Ja maar dan: Hoe rechtser, hoe 'socialer en hoe linkser hoe 'liberaler'. Maar volgens mij zijn nu de grote partijen in het midden, met een 'neiging' naar links/rechts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100