Waarom worden de politietrainers naar Afghanistan gestuurd?

Het zou toch veiliger zijn om de Afghaanse politie in opleiding naar Nederland te laten komen om ze hier de opleiding te laten krijgen. Dan lopen onze mensen geen gevaar om daar te sneuvelen en zijn er ook geen dure F16-straaljagers nodig voor bescherming. Scheelt ook weer miljoenen euro's. En de kinderen van de agenten moeten dan ook hun vader en moeder niet missen die nu wel daar heen gaan.

Toegevoegd na 1 dag:
Ik denk dat er een politieke reden voor is die niet hardop wordt uitgesproken. Economisch gewin is vaak de drijfveer om aan militaire missies mee te doen. Helaas hierbij worden onze mannen en vrouwen als offers gebracht lijkt mij. Ik hoop dat iedereen weer veilig thuis komt! En veel succes!!! Ook namens de regering van Nederland1

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een goede vraag!! ik zelf heb niet echt een goed idee aangezien een groot deel wat daar naartoe gaat. zijn niet eens echte instructeurs deze mensen worden ook een paar maanden voor uitzending opgeleid in nederland met nagebootste situaties. toch denk ik dat het te maken heeft met het feit dat we zijn daar al en we proberen daar het land op te bouwen de F16's zijn er al waarom niet nog een paar agenten mee sturen om de mensen dan ook daar meteen op te leiden. met oog hierop kan je zeggen dat het dus goedkoper kan/zal zijn dan wanneer je er nog een aantal hiernaartoe haalt. deze hebben onderdak nodig, een plek om te trainen etc etc. Hoop dat je wat aan me antwoord hebt!! Succes!!

afghanistan is een nogal ander land dan Nederland. Training in Nederland levert daarom geen realistische situaties op.

En al die Afghanen hierheen halen dan, kost ook miljoenen zo niet miljarden aan vervoer, huisvesting, opleiding, opleidingslocatie, en laat je al die Afghaanse vrouwen en kinderen zomaar achter dan die niet voor zichzelf kunnen (of mogen) zorgen? Toegevoegd na 1 dag: Economisch gewin? Volgens mij verliezen we hier alleen maar aan.

mij lijkt het dat die agenten daar veel leren in praktijk. dus tijdens hun 'studie' gewoon als agent werken op de straat. Als ze hierheen moeten komen zouden ze daar ineens geen tot weinig agenten meer over hebben en loopt het helemaal uit de hand.

De naar ons land gehaalde Afghanen zouden waarschijnlijk meteen massaal politiek asiel gaan aanvragen.Van trainen komt dan niks meer terecht. Van een evt terugkeer waarschijnlijk de eerste jaren ook niet. Immers de asielprocedures zijn over het algemeen erg trage procedures.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100