Waarom wil een land als bijv. nederland meedoen aan een vredesmissie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om de VS en Europa tevreden te stellen.

om leuke baantjes teregelen voor uitgerangeerde politici om de amerikanen te pleasen noem maar op het gaat uiteindelijk niet om vrede maar de pesos en aanzien van het land dat meedoet aan een vredesmissie

Vanuit het idee dat zorgen dat het elders vrede is, weleens zou kunnen zorgen voor minder ellende voor onszelf. (Denk aan veiligheid, vluchtelingen, economie, enzovoorts.)

Omdat nederland aangesloten is bij de navo/nato en hiermee min of meer verplicht is mee te helpen om de vrede in andere landen te herstellen!

Uiteindelijk hebben we getekent voor de rechten van de mens. Hierin staat onder andere dat we tegen onderdrukking ed zijn. Dus op het moment dat een regime zijn eigen bevolking te veel onderdrukt, dan wordt er ingegrepen in het kader van vrede/vrijheid. Daarbij spelen natuurlijk in de achtergrond politieke redenen mee, zoals het belang van bondgenoten, de wens om internationaal veiliig te kunnen reizen en handel te voeren en de toegang tot grondstoffen. Een hele reeks van redenen eigenlijk. Dat is ook precies het probleem: Het is een lastige keuze om te maken: Waar wel en waar niet.

vrede breng je toch altijd onder begeleiding van wapens....

Omdat nederland een of ander contract heeft getekend waar dan landen zich aan moeten houden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100