Ligt er helemaal aan wie het onderzoek doet.
Bij sommige antecedentenonderzoeken kan de opdrachtgever vrede hebben met enkel een verklaring van onbesproken gedrag.
Maar ik neem aan dat je doelt op de A,B,C onderzoeken.
C is de minst omvangrijke. Daar zal jou werkverleden, jouw eventuele registraties bij de politie en justitie bekeken worden en hoe de samenstelling is van het gezin. Niets schokkends.
Bij B onderzoeken wordt de AIVD ingeschakeld. Dit is wat uitgebreider. Dan wordt je ook geinterviewd door een medewerker van de AIVD en deze vragen kunnen erg diepgaand zijn en best een inbreuk op je priveleventje. Dit is puur om te checken of jij geschikt bent voor een functie waarbij gevoelige informatie zit en/of dat je met (veel) geld te maken krijgt. Puur om te checken of je chantabel bent, ga je om met criminelen, gebruik je drugs etc.
A onderzoeken is helemaal binnenste buiten gekeerd worden. Als je akkoord gaat met dat onderzoek willen ze bv ook jouw bankgegevens in zien en kunnen zien. Stel ze vinden dubieuze bij- en afschrijvingen, zien dat jij geld ontvangt van een crimi oid, tja, dan houdt het op.
De uitslag van het antecedenten onderzoek is alleen : positief of negatief. Jij kan navraag doen over de uitslag. De opdrachtgever krijgt dit nooit te horen.
Ik weet niet wat de verhouding is met de stiefzoon, heb je er zelf eentje of is dat onderzoek voor de stiefzoon?
Deze zal in alle gevallen bekeken worden, maar stel dat hij crimineel is, en jij hebt daar niets mee te doen en/of geen bemoeienis met zijn duistere praktijken, dan is dat voor de C en B zaken niet doorslaggevend en kan de uitslag gewoon positief zijn.
Voor A zaken, helemaal afhankelijk van de situatie, zou dit negatief kunnen zijn, maar goed, deze A zaken krijg je alleen bij zeer informatiegevoelige taken. Denk aan officier van justitie e.d.