Hoeveel achternamen kan een persoon maximaal hebben?

Want als je scheidt, mag je de achternaam van je ex-partner houden. Dus als je vaak trouwt en daarna scheidt, dan kun je een hele rits achternamen verzamelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je scheidt dan moet je of je meisjes achternaam of de achternaam van de man aannemen. Dus in principe maar twee (als je getrouwd bent) maar wat is het praktisch nut van tien achternamen?

Het is voor mij ook een hele verwarring. Volgens mij krijd je gewoon de achternaam van je partner van nu. De oude mag je gewoon vergeten. Het is wel verwarrend met 10 achternamen.

Volgens mij ligt het anders. Als je in het huwelijk treedt mag je kiezen welke naam de familienaam wordt. Dus als A met B huwt, wordt het 1. mw A en dhr A of 2. mw B en dhr B of 3. mw A- B en dhr A-B of 4. mw B-A en dhr B-A De meisjesnaam blijft intact en de jongensnaam ook. Na scheiding vervalt deze hele keuze en val je terug op de voorhuwelijkse naamstoestand. Behalve dan de kinderen, die houden de gekozen familienaam. Na twee maal hertrouwen kan men heten: mw & dhr A-D, kind B, kind C-A en kind E. Die laatste is voor het puzzelplezier.

Maximaal 3 achternamen.

Achternaam ex-partner Ook na echtscheiding of na het einde van geregistreerd partnerschap mag je, evenals na overlijden van je partner, diens achternaam blijven gebruiken. Tenminste zolang je niet opnieuw getrouwd bent op een geregistreerd partnerschap aangaat. Wanneer de kinderen de achternaam van de ex-partner dragen kun je er dus voor kiezen om zijn achternaam te blijven dragen. Desgewenst kan je ex-partner desgewenst aan de rechtbank vragen om je deze bevoegdheid te ontnemen.

Bronnen:
http://www.scheiding-omgang.nl/kinderen/na...

Een persoon kan maximaal 2 achternamen hebben. De uitzondering hierop is als je trouwt met iemand die een dubbele achternaam heeft zoals bijv. Tjeenk Willink of Korthals Altes, om maar 2 bekende te noemen. Als Agnes Jansen trouwt met Richard TW, kan ze ervoor kiezen om zich Agnes Tjeenk Willink-Jansen te noemen. Dan heeft ze er dus 3! En nu bedenk ik: als ze zelf ook een dubbele achternaam heeft kan ze er zelfs 4 hebben. Bijv Noortje Korthals Altes-Tjeenk Willink. Maar dat zijn uitzonderingen. Als je gaat scheiden of je partner overlijdt, mag je diens achternaam blijven gebruiken TOT je hertrouwt. Dan mag je je partners naam niet (nooit) meer voeren. Ook niet terugnemen nadat je weer alleen bent. Dus nee, geen hele rits achternamen. Ook mannen mogen tegenwoordig 2 achternamen voeren. Die van hemzelf en die van hun vrouw (of andersom, kan ook)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100