Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan iemand mij wat vertellen over de bezuinigingen in de thuiszorg. Dus waarop bezuinigd wordt, hoeveel en wat de gevolgen daarvan zijn?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
663

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat zal niemand je precies kunnen vertellen, omdat het allemaal alleen nog maar plannen zijn, en er nog druk wordt onderhandeld.

Dat er fors gesneden gaat worden in de zorg in het algemeen staat vast. Net zoals op b.v. onderwijs en defensie. Het betreft vooral bezuinigingen bij medisch specialisten, en hogere eigen bijdragen voor b.v. logopedie, fysiotherapie en psycholoog.

Voor wat betreft de thuiszorg, zijn er 2 plannen. Het PGB aanpakken (persoonsgebonden budget) en indirect, het zelf laten betalen van de opleiding van 30-plussers. Thuiszorgorganisaties maken zich daar zorgen over, omdat herintreders dan minder snel voor de (thuis-)zorg zullen kiezen. Ze vrezen dan een personeelstekort, en de gevolgen zullen zijn, dat niet iedereen thuiszorg kan krijgen, die dat nodig heeft.

Hieronder een paar links, zodat je er zelf ook het een en ander over kunt lezen.

http://www.leverpatientenvereniging.nl/actualiteiten/767-bezuinigingen-op-de-zorg-bekend-chronisch-zieken-betalen-opnieuw-de-rekening.html

http://www.thuiszorgnieuws.nl/kabinet-eens-over-bezuinigingen-zorg/

http://www.nursing.nl/home/nieuw/6451/bezuinigingen-kabinet-desastreus-voor-zorg
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding