Wat zou er gebeuren als er bij de verkiezingen eens niemand zou gaan stemmen?

verkiezingen stemmen

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan wordt de verkiezing waarschijnlijk ongeldig verklaard.

Ik denk dat er Dan nieuwe verkiezingen uitgeschreven zullen worden

Ik vermoed dat hierin niet is voorzien in de Kieswet. Immers, die kans is extreem klein bij zoveel mensen. Het lijkt me dat het dan aan de Hoge Raad (het hoogste rechtsorgaan, en de ultieme instantie als het gaat om verkiezingen) of de Koning(in) (en dus eigenlijk de demissionaire regering) is om te bepalen wat er dan gebeurt. Maar, dit is een zeer hypothetisch geval. Misschien heffen ze de democratie wel gewoon op, aangezien er toch niemand geïnteresseerd is ;-)

Dan blijft alles zoals het is.

Dan blijft dus alles zoals het was en worden er waarschijnlijk nieuwe verkiezingen uitgeschreven.

ik denk dat ze enquetes erbij halen maurice de hond op bellen en een call-center openen om alsnog de mening te horen van de nlder. wat ik eigelijk denk is dat er niets veranderd en het nog blijft zoals het nu is. of dat ze onderling gaan beslissen wie meer zetels krijgt. x

Als er niemand zou gaan kiezen,zijn ze verplicht tot drie keer toe nieuwe verkiezingen uit te schrijven,is dan nog niemand wezen kiezen,blijft de huidge regering aan.

Dan sluipt om 20:59 Balkenende een stemburo binnen en hebben we 4 jaar lang een CDA dictatuur.

Dan zijn ze ongeldig en worden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven. Uiteraard zal er daarnaast een duur onderzoek uitgevoerd gaan worden over het waarom mensen niet gaan stemmen en als de uitkomsten van het onderzoek niet zijn wat men verwacht, dan zal er nog een tweede onderzoek (of direct een parlementaire enquete) tegenaan gegooid gaan worden... Kortom: Veel geld zal verspild worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100