Olieprijs daalt na dood Osama Bin Laden! Kan iemand dit nader verklaren?

Olieprijs daalt na dood Osama Bin Laden! Kan iemand dit nader verklaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

De risicopremies op de olieprijs door de oorlog in Libië en de onrust in het midden oosten, nemen af. Overigens daalde de olieprijs al toen bekend werd dat de zoon van Khadaffi was omgekomen. Enorm is de daling niet, van 127 naar 124 dollar per vat, dus wat we van die daling terugzien aan de pomp zal gering zijn.

De olie komt uit oorlogsgebieden. Het verkoopt de olie niet meer aan Amerika omdat Amerika hem doodgeschoten hebben. Daarom is daar oorlog tussen beiden vanwege de olieprijs omdat Amerika de olie toch nodig heeft. en wij kopen dat weer van Amerika.

De daling van de olieprijs is in principe helemaal nergens op gebaseerd. Het is een psychologisch spel wat er wereldwijd wordt gespeeld,er wordt van uitgegaan dat de wereld er veiliger op geworden is. Er is echter geen enkele reden te noemen waarom de wereld er veiliger op geworden zou zijn na de dood van Bin Laden. Let er maar eens goed op. Wanneer er ook maar iets gebeurt in het Midden Oosten of een ongeluk met een tanker of boorplatform schiet de olieprijs omhoog terwijl daar geen enkele reden voor is. Heeft alleen te maken met de grote commerciele belangen en niets met wereldgebeurtenissen. Als het de oliehandelaren uitkomt gebruiken zij elke gebeurtenis om de prijs op te drijven. Zie Libië: Dit land produceert nog geen twee procent van de wereldbehoefte. Zodra de onlusten uitbraken stegen de olieprijzen terwijl er nog steeds geproduceerd werd. Toen de productie nog niet geheel was stilgevallen liet Saudi-Arabië al weten het tekort aan te vullen,maar de prijs van olie bleef stijgen. Een onterechte stijging natuurlijk want de wereldproductie bleef op peil.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100