Hoeveel slachtoffers zijn nooit gevonden?

Rond de 70 miljoen mensen vonden de dood in de 2de wereld oorlog. Hoeveel van die slachtoffers zijn nooit terug gevonden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Juiste cijfers zijn daar niet van te vinden. Ik heb voor jou wel een interessant blog gevonden waar je heeeeel veel informatie en cijfermateriaal over de 2de wereldoorlog kan vinden:

Bronnen:
http://www.bloggen.be/tweedewereldoorlog/a...

Het rode kruis zal je deels daar antwoord op kunnen geven. Soms kon men slachtoffers vanwege ernstige verminking nooit identificeren, anderen waren simpel weg totaal verast, of tot onherkenbare stukjes teruggebracht. Nog steeds worden er overblijfselen van de slachtoffers van de 2e wereldoorlog teruggevonden en opnieuw ter aarde besteld. Veel huizen in WO2 waren grotendeels van hout als er brandbommen werden afgeworpen en er wat wind stond waren de slachtoffers samen met de rest van het as vermengt. Oorlog is zoiets gruwelijks dat we ons als burger niet kunnen voorstellen wat er met ons lichaam kan gebeuren. Ben je dicht bij een atoomexplosie ben je binnen een paar seconden gevaporiseerd en is er niets meer van je terug te vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100