als die kerncentrales vrij makkelijk 3 maanden dicht kunnen waarom heb je ze dan nodig?

er zijn meerdere centrales die zo ff 3 maanden dicht kunnen in duitseland maar als dat mogelijk is dan kunnen ze toch makkelijk zonder die kwrn centrales?

of is dit enorm ingewikkeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de tussentijd koopt Duitsland stroom uit het buitenland, of laten ze de kolencentrales wat harder lopen. Het gevolg (= het niet halen van de CO2-doelstelling) is dan het kleinere kwaad. De stroomnetten van alle landen in Europa zitten aan elkaar vast, en wisselen continue stroom uit. Zolang de som klopt (productie = afname) is er niks aan de hand. Stroom laat zich nog moeilijk opslaan, maar ook daar zijn oplossingen voor, bijv. een waterkrachtcentrale die in geval van een overschot aan stroom het water weer terugpompt naar het stuwmeer. Als dat er eenmaal is hoeft de som alleen nog maar op jaarbasis te kloppen, maar kun je gerust een paar weken/maanden minder produceren dan er gebruikt wordt.

Het sluiten is politiek, de kosten voor de burger en die betalen wel. Maar we hebben die vorm van energie nodig voor vele redenen.

Je moet ervan uitgaan dat er altijd centrales voor onderhoud buiten gebruik zijn. Alleen al om die reden is er een overcapaciteit. Ja, er kan dus 1 centrale zomaar 3 maanden dicht, echter zul je dat onderhoud wel moeten spreiden. Dus je kunt niet zomaar meerdere centrales tegelijk dicht doen voor onderhoud. Uiteraard zal er nog steeds enige overcapaciteit beschikbaar moeten blijven voor het opvangen van storingen naast de voor onderhoud gesloten centrales.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100