De pensioengrens is verhoogd naar 67 jaar stel dat ik geen werk meer hebt voordat ik met pensoen gaat ben ik financieel dan slechter af

De regering wil oudere motiveren om langer te werken maar ik merk dat oudere die geen werk meer hebben zo moeilijk weer werk vinden omdat ze te oud zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, natuurlijk. Je hebt dan in de periode voor je pensioen minder inkomen en bouwt ook minder of zelf niets meer op.

Als de regeling word ingevoerd zoals het nu gepland staat, word je benadeeld. Dit omdat er in de plannen staat dat mensen die toch op 65(of eerder) stoppen, een AOW-vermindering kijken.

De pensioenleeftijd wordt maar is nog niet verhoogd. Er wordt dan langer "gespaard"voor een twee jaar korter pensioen, want je leef door later met pensioen te gaan niet langer, misschien zelfs korter. Als je eerst 40 jaar pensioenpremie betaalde voor 15 jaar pensioen, dan spaar je nu 42 jaar voor 13 jaar pensioen. Doordat mensen langer moet werken voordat ze hun pensioen krijgen zullen ze met minder loon genoegen moeten nemen. Net zo lang wellicht totdat onze lonen net zo laag zijn als in China.

Snel, pensioensparen ! Nee, het is wel zo, maar de wet is er nog niet door dacht ik hé, daar gaan meestal wel een paar jaartjes over.

Ja. Als het tegenzit vang je 2 jaar Bijstand ipv 2 jaar AOW. In het slechtste geval moet je interen op gespaard vermogen en krijg je 2 jaar niets. Dan kost het je grofweg €25000 netto.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100