Waarom weigeren de Britten Geert Wilders ?

Het ziet er niet naar uit dat PVV-leider Geert Wilders volgende maand naar Groot-Brittannië kan. Diplomatieke druk van Nederland op de Britse regering om hem toe te laten, heeft nog niets opgeleverd. Dat heeft premier Jan Peter Balkenende (CDA) dinsdag laten weten.

Het is pakweg triest om een man te weren, die je komt waarschuwen voor de gevaren van Islamisering, GB wordt het grote voorbeeld van het eerste Islamitische land van de EU.
Ze wij bang voor de reacties van Moslims in hun land, ze zwichten nu al voor de Islam.

Het zal niet beter worden, of toch wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is jammer dat een land het nodig ziet om een politicus te weren. Of dat nou GW is of de dalai lama. in dit geval denk ik dat meneer Wilders door het opzoeken van de grenzen van wat in ons land acceptabel gedrag & correcte uitspraken zijn, zichzelf in de vingers snijdt. hij heeft in het buitenland al veel grenzen overschreden. In Groot Brittanie is het misschien zo dat er een relatief groot aandeel moslims is. En dat is precies de reden waarom ze niet iemand in huis willen die elke moslim als geitenhoeder ziet en het liefste zo snel mogelijk naar het middenoosten zou zien vertrekken. Toegevoegd op 24-06-2009 12:35:52 Antwoord is dus: Ze houden niet heel erg van zijn ideeen en kunnen geen rellen gebruiken door onhandige uitlatingen die ver voorbij de norm in de UK gaan.

Zij weigerden hem de toegang tot het land omdat zij hem voor een haatzaaier houdt die een gevaar vormt voor ’de harmonie in de samenleving en daarmee voor de openbare veiligheid’, zo luidt de officiële lezing. In feite doen ze daar datgene waar Wilders zelf ook voor pleit: de toegang van 'haatzaaiers' ontzeggen. Alleen beschouwt Wilders bepaalde imams als haatzaaiers, maar zichzelf niet. Toegevoegd op 24-06-2009 12:47:31 De discussie gaat hier dus eigenlijk om 'wat is een haatzaaier'. Welnu, daar kunnen we eigenlijk weinig zinnigs over zeggen. Vanuit islamitische optiek is Wilders een haatzaaier, vanuit de optiek van Wilders en aanhang is de islam dat. Geen van beide groepen heeft gelijk, een haatzaaier is dat altijd vanuit de optiek van een tegenstander. Zo kan iedere politieke tegenpool de ander wel voor haatzaaier uitmaken. Zinvol is het in ieder geval niet, geen enkele samenleving is gebaat bij lieden die elkaar voor haatzaaiers uitmaken.

Omdat Wilders een populistische oproerkraaier is die zonder met oplossingen te komen generaliserend een heleboel goedwillende mensen beledigt. Omdat Engeland geen behoefte heeft aan een buitenlander die daar de boel op stelten komt zetten. Omdat Wilders een gevaarlijk persoon is. Omdat ze niet geïnteresseerd zijn in zijn gebral. Nog meer redenen nodig?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100