De Nederlandse Moslimpartij (NMP) gaat mee doen in de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Goed of slecht?

En waarom vind je dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind het slecht. Ik zal er dus ook nooit op stemmen. Om dezelfde reden dat ik nooit op de SGP zou stemmen. Ik hou niet van godsdiensten die zich mengen in de politiek. Toegevoegd op 17-06-2009 16:32:05 Wat overigens niet betekent dat het illegaal zou zijn of iets dergelijks.

Is heel goed... Dan krijgen ze een stem en een stem kan spreken en dat is goed... Dan weten we wat en waaraan en dan is het bekend en kunnen we praten samen... Heel goed...

Als de partij democratisch tot stand komt en zo verkozen wordt, is dit het democratisch proces. Overigens voorspel ik dat elke zetel van deze partij, Wilders er twee zal opleveren. Met deze ontwikkeling ben ik het niet eens, maar ik vrees dat de stemming in dit land zo is.

Dat is democratie. Vrijheid van vereniging en vergadering, aangevuld met de vrijheid van godsdienst, betekent dat religieuze stromingen net zo goed het recht hebben een politieke partij te stichten als bijvoorbeeld liberalen en socialisten.

Slecht. Maar ik vind alle partijen die zich baseren op één of andere religie slecht, omdat ik mordicus voor scheiding van kerk en staat ben. Dus niet slechter dan de SGP, de CU of zelfs het CDA. Wel zou ik voor een partij zijn die zich specifiek inzet voor de belangen van nieuwe nederlanders en integratie en emancipatie van die nieuwe bevolkingsgroepen van binnenuit, maar zeker niet alleen moslims.

Erg slecht... Maar dit is democratie en hoop dat ze gewoon gaan handelen volgens de Nederlandse wetgeving...

Goed natuurlijk. Dat heet nou democratie. Wie er op tegen is is anti-democratisch ingesteld. Aan voorgaande verkiezingen hebben overigens ook al moslimpartijen meegedaan, maar die kregen veel te weinig steun. Misschien wel omdat de Nederlandse moslims hun geloof niet als een politieke beweging zien zoals Wilders ons probeert wijs te maken?

Ik denk dat dit geen grote zal worden, gelet op de oprichter. Afgezien daarvan vind ik het niet juist dat er weer een religieuze partij bij komt.

Ja, het is goed in de betekenis "wat fijn dat we in een democratie leven". Verder heb ik er niks tegen, maar ik zou er niet gauw op stemmen. Tenzij hun programma misschien helemaal los staat van hun naam, maar dat betwijfel ik. Ik ga er van uit dat deze partij is opgericht om tegenwicht te bieden aan Geert Wilders. Maar dat is niet de manier naar mijn mening. Ik vind Wilders eigenlijk al one-track-minded en als je voor elke mening een partij gaat oprichten en dan ook nog eens voor de tegenmening een tegenpartij, tja dan is de versnippering van het partijenstelsel natuurlijk niet meer af te remmen en zal het elke verkiezing steeds moeilijker worden een coalitie te vormen.

Slecht. Wie zit er nu te wachten op weer een religieuze partij? Dit is Nederland en we hebben genoeg aan onze eigen sores. Mijn mening. Mijn mening ook dat dit soort vragen eigenlijk hier niet thuishoren. Maar wie ben ik.

Het grote bewijs dat Nederland Islamiseert, en maar zeggen dat het onzin is... Toegevoegd op 17-06-2009 17:05:26 Edit: Islamiseert = islamiseert

Iedereen mag mee doen. Maar wel vind ik dat partijpunten die asociaal zijn zouden moeten worden geschrapt. Maar dat geldt voor elke partij.

Slecht, aangezien ik het meer zie als een protest. Tegen Wilders en de zijne. Aangezien ze waarschijnlijk alleen maar moslim stemmers zullen trekken, en daar schieten ze niet veel mee op. (wat wilders ook beweert, 5,8 % is moslim de helft is geen 18 en de andere helft gaat niet stemmen waardoor ze dus max 1.45% krijgen). Ik ben totaal tegen religie in de politiek. Dus wat mij betreft worden de CDA SGP CU NMP allemaal verboden. Toegevoegd op 17-06-2009 17:18:24 Maarja, zolang CDA CU SGP bestaan, is het natuurlijk wel een goede zaak dat de NMP bestaat.

Goed, er zitten ook christelijke partijen bij, dus waarom geen moslimpartij?

Ik vind dat een moslim nooit in de regering moet, hun ideeën staan haaks tegen democratie. Het kan wel naast elkaar leven. De Islam moet beter blijven waar het is. Want inburgeren kan niet. Zij doen alsof. Het is meer dan het geloof alleen. Hun God wil dat iedereen moslim wordt over de hele wereld. Daarom dringen zij het westen in. Let op. Het is zeer gevaarlijk dat de Islam in de kamer politiek regering komt. Hun eigen land is groot genoeg. Het is een groot gevaar. Als hun God het sein geeft snijden ze de kelen door van Christen, niet gelovigen moeten moslim worden anders wordt ook de kelen doorgesneden. Ideologie. Een Islam over de hele wereld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100