waarom moet de overheid meer geld in de voedselbanken steken?

waarom moet de overheid meer geld in de voedselbanken steken?

Ik weet er geen één. en ik moet er 1 hebben voor mijn artikel voor school.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou zeggen dat de overheid meer geld moet steken in de distributie van al het overgebleven voedsel. Er wordt nog op veel plaatsen schrikbarend veel weggegooid. Nog lang niet alle supermarkten doen mee. Maar om alles op te halen zijn veel mensen nodig. Er zijn niet voldoende vrijwilligers om dat te doen. Er zal misschien hier en daar een betaalde coordinator moeten worden aangesteld, die ook nieuwe bedrijven gaat interesseren voor het overdragen van weggooi-voedsel. Toevallig ben ik j.l. vrijdag met een client van mij naar de voedselbank in Tilburg geweest. Ik realiseerde me toen pas hoe schandalig veel anders zou zijn weggegooid. Nog prima eten wat daar werd uitgedeeld, en ook veel.

Bronnen:
http://www.voedselbankennederland.nl/

omdat er in nederland meer armoede voorkomt als de regering doet geloven. door meer geld in de voedselbank te storten kunnen meer gezinnen geholpen worden, die hebben het hard nodig. er word veel eten weggegooid, maar dat moet worden opgehaald, vervoerd, en verdeeld worden over de voedselbanken, en dat kostgeld. gelukkig zijn er veel vrijwillegers die daar helpen, anders zou het wel heel duur worden.

Waarom zouden ze dat niet doen? Heb je geen medelijden met de mensen die geen voedsel hebben en dus naar de voedselbank moeten gaan?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100