Wat is er nou eigenlijk aan de hand met Libië?

Wat wil mister Moammar al-Qadhafi nou eigenlijk? Wrom hebben ze nou een burger oorlog?

Ik wil geen linkjes hebben, liefst in je eigen woorden aub.
Tyvm.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Moammer el-qadhafi is inmiddels al 30 jaar de president van Libie!!! De mensen hebben gezien dat er amper verbeteringen waren in hun land. Er was telkens oorlog en gevechten en bomaanvallen in hun land. Maar hij wilt niet van zijn 'President-stoel' afkomen. Omdat Egypte ook na wekenlang protest de president heeft 'onstlagen' wilt de volk van Libie dat ook. De burgers hebben echter groot gelijk. De presidenten hadden hun macht en geld alleen voor hun eigen voordeel. Ik ben blij dat de mensen nu bij elkaar kome. Want zo staan ze sterker. En geloof me dit is pas het begin na libie kome Saudie Arabie ook aan de beurt. Eindelijk, het werd tijd dat ze van hun stoel afkome. Door die onnozele koning en presidenten zijn moslims de slachtoffers geworden door hun als terorrist te laten zien. Maar de regering was zelf de terorrist. En nu moeten de burgers dit tegenhouden voor hun eigen toekomst zonder oorlog, doden of aanvallen.

Hij had absolute macht en die wil hij graag houden. Om die macht te behouden bevoordeelde hij veel mensen uit o.a. zijn geboorteplaats en natuurlijk zijn de partijen die niet bevoordeeld worden dat beu; die willen een democratie (liefst een waarin zij de baas zijn).

Delen van het volk willen hem uit zijn positie hebben. Andere delen strijden juist vóór Khaddafi. Veel van deze voorstanders worden hoogstwaarschijnlijk betaald of onder druk gezet om voor hem te strijden. De man zelf wil uiteraard blijven zitten waar hij zit, en heeft daar alles voor over. Zelfs een burgeroorlog. De vraag is nu wie dit gaat winnen.

Moammar al-Qadhafi zweert bij de status quo, de opstandelingen echter willen een menswaardiger bestaan met meer vrijheid op vele gebieden. Trouwens als je de media volgt, zou je dat ook zelf kunnen ontdekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100