Wat was nu eigenlijk de reden dat we destijds naar de 'basis zorgverzekering' zijn gegaan?

En dat er zo'n grote hervorming is gemaakt tussen particulier en ziekenfonds? Het lijkt me nu dat er op dit moment alleen maar meer werk is bijgekomen in plaats van dat het gemakkelijker is geworden; nu bemoeit de belastingdienst zich ook al met de zorgverzekering.

Tel daarbij op dat je elk jaar meer en meer voor minder zorg gaat betalen, dan denk ik bij mezelf; was het niet beter geweest als we gewoon bij het oude systeem waren gebleven.

Een vraagje uit de categorie; is vernieuwing altijd wel verbetering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De reden dat het ziekenfonds verdween en de zorgverzekering werd ingevoerd, was omdat er 'marktwerking' moest zijn. men wilde af van het feit dat men niet zelf kon bepalen hoeveel men voor ziektekosten moest betalen. Met men bedoel ik de regering destijds. Die namen aan dat de mensen zelf gingen uitzoeken hoeveel en aan wie ze dat gingen betalen. Zij namen aan dat daardoor de verzekeraars onder elkaars prijs gingen zitten om zo meer klanten binnen te halen en dat daardoor de zorg alleen maar goedkoper zou worden. Hoe naief kan je zijn als regering. De zorgverzekeraars spreken dan nl. af dat de prijs op een bepaald niveau moet blijven en blijven gezamenlijk op een bepaald niveau dat ze geen verlies zullen hebben. Prijsafspraken mogen niet, maar we weten inmiddels wel beter! Feit ligt er nu, dat we al meer dan 50% betalen aan de zorg in vergelijking met het ziekenfonds, dat we elk jaar meer moeten betalen voor minder zorg. Diegenen die er alleen beter van worden zijn de talloze managers die ons ook al ben je niet ziek, uitkleden. Langzaam aan steeds meer! Overstappen doen maar zo`n 4 %, de verzekeraars hebben dus geen behoefte goedkoper te werken omdat de mensen toch wel blijven zitten. Zij hoeven dus niet te concurreren. Inmiddels verlangen al twee van de drie Nederlanders terug naar het ziekenfonds.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100