Politici die elkaar uitmaken voor flapdrol, moet dat kunnen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn gewoon maar mensen, in dat opzicht vind ik dat het wel moet kunnen. Daarentegen hebben ze een publieke functie en staan zijn als symbool voor onze politiek en regering. Juist nu er zoveel onzin gebeurt zou ik het fijn vinden als ik een beeld had van serieuze mensen die met trots over ons waken. Kinderen die elkaar een flapdrol noemen past niet in dit plaatje. Ik had het liever niet geweten.

Ja dat vind ik wel. Ik vind sowieso dat vrijheids van meningsuiting betekend dat je vrij bent om je mening te geven. Als die mening discriminerend of absurd is jammer dan het is je mening. Ik vind dat iedereen z'n eigen mening mag hebben en mag uiten. Dus ook als je de holocaust ontkent of in een stadion domme dingen gaat zingen. Wat mij betreft mag dus ook een imam zeggen wat hij wil (bijv over homo's). Wat ik alleen wel vind, dat mensen die een beroep uitoefenen bijv een leraar, wel bij de feiten moeten blijven en niet hun persoonlijke mening moeten leren. Een imam mag dus zeggen wat hij vind, maar niet als hij z'n beroep uitoefent. Toegevoegd op 28-05-2009 10:27:57 vindt met dt...

@lopendvuurt: anti-wilders? Ik vind het niet kunnen, voor politici moeten de zelfde regels gelden als voor de gewone burger. Als jij als burger Flapdrol tegen een wout zegt kan je een boete van 250 euro krijgen. Waarom mogen hun het dan wel?

Ha, die Marcel71; Eerlijke politici die de taal van de kiezer spreken, dat wilden we toch allemaal? Serieus; geen sterke zet van Marijnissen, zelfs als hij inhoudelijk misschien nog wel gelijk heeft. Maar voor mij hoeven dit soort woorden niet in het parlement. Dat gezegd hebbende; ik vond Wilders die een minister voor knettergek uitmaakte nog wel een tandje erger. Toegevoegd op 28-05-2009 11:31:34 Ik vind overigens wel dat het moet mógen. Want niet alles wat mag moet daarom ook maar....

Het is niet gepast om die taalgebruik toe te passen. Het is asociaal en niet aangenaam om elkaar dit soort uitlatingen toe te spitsen.

Nee. Vrijheid van meningsuiting betekend dat je het besef hebt waar de grens ligt. Dat het mag, betekend niet dat het moet. Als politicus moet je het voorbeeld geven. Op het moment zijn er al genoeg spanningen tussen de verschillende meningen. Het laatste wat nodig is is een politicus die even snel punten wil scoren. Als daar dan andere politici met halve scheldwoorden op gaan reageren krijg je schoolplein politiek. En sorry hoor.. er wordt toch verwacht dat een politicus wat verstandiger is dan dat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100