Jan Marijnissen (SP) schold Bert Koenders (PvdA) vanmiddag uit voor 'Flapdrol'. Wat vind jij hiervan?

Is dit vrijheid van meningsuiting, of beledigen van ambtenaar in functie?


http://www.dumpert.nl/mediabase/514011/381703f6/marijnissen_koenders_is_een_flapdrol.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beledigen is prima, maar voor alles is een plaats en tijd. Een minister onderbreken en hem ondershands een belediging toeschreeuwen is tokkigedrag. En voor de opstelling van Verbeet heb ik helemaal geen woorden. Dat mens ontbeert de meest elementaire fatsoensnormen. Ik ben het trouwens wel eens met de kwalificatie 'flapdrol' voor Koenders, maar om andere redenen dan Marijnissen daarvoor had.

Hij had beter 'meneer Flapdrol' kunnen zeggen ... jemig, waar maakt een mens zich druk om!

Een spontane ongezoute manier van het uiten van een mening. Niet te zwaar aan tillen.

Ach, zijn we anders van Jan en Geert gewend?

Flapdrol tegen iemand zeggen vind ik meer een grappige manier om iemand even op z'n plaats te zetten. Op zich gaat het in de politiek misschien net even te ver, of iig op het randje. Vergelijk het met "pannenkoek" wat laatst tegen Marco van Basten werd geroepen. Was ook eerdig grappig, dan echt beledigend. Het heeft vaak ook met de situatie te maken, wanneer je zoiets wel of niet kan zeggen.

Ik vindt dit ontzettend flauw De aanleiding waarom Bert Koenders voor flapdrol wordt uitgemaakt, kan ik in deze video niet terug vinden. Zeer stemmingmakerij. Ik vindt het niet correct dat Jan Marijninsen niet is aangesproken door de voorzitster voor zijn aandeel.

Het geeft maar weer aan hoe onprofesioneel ze tegenwoordig in de politiek zijn... Toegevoegd op 26-05-2009 21:27:54 onprofesioneel=onprofessioneel

Dit is gewoon een boeren-eruptie van de lasser Jan Marijnissen. Gezien zijn afkomst kan je hem dit niet kwalijk nemen. Ik zie er ook geen scheldwoord in, maar een stomme opmerking. De voorzitter had gelijk dat minister Koenders gewoon moest doorgaan met zijn beantwoording.

Ik vind het meer de laatste stuiptrekking van een politicus over zijn hoogtepunt en op zijn retour.

Niet slecht. Het gebeurt niet vaak dat ik het met een politicus van de SP eens ben :)

Marijnissen had kennelijk even geen inhoudelijke argumenten. Wat niet vaak voorkomt. Dan gaan politici nogal eens op de man spelen, ipv op de bal. Het kenschetst de neergang van een vroeger gewaardeerd politicus. En de verwildering van de politiek.

"De voormalige fractieleider van de SP riep dinsdag tijdens het vragenuurtje vanuit de bankjes drie keer flapdrol naar Koenders, die op dat moment aan het woord was." Ik vroeg me vooral af of de bankjes waren teruggezet in de Tweede Kamer...

Bronnen:
http://www.nu.nl/algemeen/1969570/koenders...

Ik ben van beide geen fan... Het valt me echter wel op dat Jan Marijnissen wel vaker iets roept dat iedereen hoort, behalve de voorzitter van de Tweedekamer. In mijn visie is het woord flapdrol geen belediging van één ambtenaar in functie. Aangezien Jan Marijnissen dit zelf ook is... Laten we het houden op vrijheid van meningsuiting...

Ik ben van mening dat het in de tweede kamer om inhoud moet gaan en men niet "op de man" moet spelen. Ik vind het eerlijk gezegd een beetje kinderachtig, respectloos gedrag. Bovendien vind ik het laf om het niet in de microfoon te zeggen zodat er op gereageerd kan worden. Politici blinken niet uit in het tonen van voorbeeldgedrag als het gaat om respect voor andersdenkenden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100