Welke Romeinse monumenten zijn er nog in Nederland?

En tevens in goede staat zonder dat het opgeslagen is in een museum zoals vele mijlpalen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn veel Romeinse monumenten, maar men kiest er voor om het allemaal te bewaren op de vindplaats. Waarom dat is kun je hier lezen: http://binnenland.nieuws.nl/542943 Hier meer info over het Castellum dat onder het Domplein (Utrecht) ligt: http://www.katholieknederland.nl/actualiteit/2010/detail_objectID714259_FJaar2010.html Als je geinteresseerd bent in schitterende vondsten van vooral de laatste 10 jaar, moet je ook in Utrecht zijn. Leidsche Rijn (een nieuwe wijk van Utrecht, voorheen Vleuten De Meern) ligt precies op de grens van het Romeinse Rijk. Op deze sites heel veel informatie en foto's. Romeins Utrecht algemeen: http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=165180 Leidsche Rijn, vondsten: http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=197912 foto's: http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=197918 Op alle sites veel meer clickable links. Veel plezier!

Op een enkel zandpad na wat (waarschijnlijk) nog terug te leiden is naar de romeinse tijd zal je in NL weinig tot niks terugvinden wat nog in goede staat is.

In Venlo nog een gedeelte van de oude stadsmuur. Als je langs de Maas loopt kom je er vanzelf wel een keertje langs.

Er is wel wat maar niet veel. En in goede staat... tja. Op zoek naar een antwoord kwam ik op de site hieronder, waar je veel informatie vindt. In Nijmegen bijvoorbeeld vind je nog wat resten in de buitenlucht. Maar veel staat inderdaad binnen in musea.

Bronnen:
http://www.romanaqueducts.info/webteksten/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100