Wat is de functie van klederdracht?

Laatst was ik in Bunschoten en ik zag een vrouwtje lopen in klederdracht

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vroeger, toen het nog niet gebruikelijk was dat alles zomaar werd gevraagd en besproken, "las" men aan de hand van de klederdracht af of iemand rijk, arm, van goede afkomst, vrijgezel, getrouwd, in de rouw of gelovig was. Tegenwoordig heeft het meestal nog slechts een ceremoniële of nostalgische functie.

Heeft geen functie, echter heeft het voor die mensen een sentimentele waarde of leven ze nog in de jaren 50.

Sommige mensen willen oude tradities voortzetten en gaan dus in bepaalde klederdracht lopen.

Als het een aantrekkelijk vrouwtje was zou ik me kunnen voorstellen dat je haar liever zonder klederdracht ziet. Echter niet iedereen is aantrekkelijk genoeg om zonder klederdracht over straat te gaan. Het is dus maar goed dat we afgesporken hebben dat we allemaal klederdracht aantrekken in het openbaar. Voor vrouwtjes zonder klederdracht kun je altijd nog terecht op internet.

In de eerste plaats: praktisch voor ons te behoeden van koude, warmte en ander minder leuke blootsellingen aan moeder natuur. In de tweede plaats als puur statussymbool ( kostuum van Armani, of kleedje van Mc Cartney) Ik heb geld en ik wil behoren tot een bepaalde groep. (Maslow pyramide) In de derde plaats: symbolische gezagswaarde : de paus, de rechter, de politie agent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100