Op welke verschillende methoden zijn er geweest om de doodstraf te voltrekken in de gehele wereld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

zie hier nog een aantal

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Exec...

De mens is een creatief wezen. Er zijn 1001 methoden bedacht, om iemand van het leven te beroven. Van iemand uit een helicopter sodemieteren tot vierendelen en van de gif beker moeten drinken tot steniging.

Vierendelen, ophangen, elektrische stoel, injectie, steniging, vuurpeloton Toegevoegd na 1 minuut: Guillotine, verbranding.

stenigen, opknopen, onthoofden, electr. stoel, vuurpeloton, vergassen, slangenkuil, vierendelen, radbraken, brandstapel enz.

Kielhalen! http://nl.wikipedia.org/wiki/Kielhalen

Ha, die T.I.Panda; Ik wil hier de wurgpaal (garrote) nog even aanhalen; een bijzonder gruwelijke manier om de doodstraf te voltrekken die in Spanje onder Franco nogin 1974 is gebruikt. Toegevoegd na 1 dag: Ook nog een lekkere; sommige indianenstammen bonden hun gevangen tegenstanders naakt vast in de woestijn om ze daar uit te laten drogen en door aasgieren te laten oppeuzelen. En in Japanse krijgsgevangenenkampen werden mensen soms tot hun nek toe ingegraven en vervolgens aan hun lot overgelaten.

In china gebeurd het heden de dagen nog via een nek schoot en in het verleden moest de familie dan ook nog de kogel betalen.

laten verhongeren, inmetselen, van een grote hoogte naar beneden gooien, geselen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100