Is dit echt chinees porcelein ?

Ik heb deze vaasjes al zo'n 60 jaar in mijn bezit. De vaasjes zijn ongeveer 12 cm hoog. Zou graag willen weten of dit echt chinees porcelein is

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jawel @Lobke, dit is echt Chinees porselein. In mijn bron staat dat zegelmerken al in de 18de eeuw op porselein voorkwam. Eerst met een penseel en later -19de eeuw- met een stempeltje in rode verf aangebracht. Daaruit kun je dus de leeftijd aflezen. Er zijn taxateurs die dit als specialisatie hebben en er zijn ongetwijfeld ook lijstjes met merktekens zoals op de onderste foto. [De volgende vraag is of het waardevol is en daar heb je een kenner een specialist voor nodig. ] "Er komen ook zegelmerken op Chinees porselein voor. Het zegelmerk is opgebouwd uit streng gestileerde karakters in zogenaamde kalligrafische Xingshu-stijl en vaak gegroepeerd binnen een vierkant kader. Ze komen al in de 18de eeuw voor op porselein. Aanvankelijk werden ze met een penseel aangebracht, na het midden van de 19de eeuw vaak met een stempeltje in rode verf. Naast de vele karaktermerken op Chinees porselein werden ook symboolmerken op porselein afgebeeld." (bron) Toegevoegd na 1 uur: N.B. Ik begon iets te enthousiast! Beter was geweest: @Lobke dit LIJKT echt Chinees porselein. Vandaar ook mijn lijstjes met merktekens en karakter- en zegelmerken (bron) , alsook verwijzing naar een gespecialiseerde taxateur.

Bronnen:
http://www.aankoop-porselein.be/merktekens...
https://www.google.nl/search?q=symbool+mer...

Dit lijkt mij geen Chinees porselein. dit lijkt mij meer Japans Kutani porselein. en alles wat de persoon hierboven heeft geschreven over het merk is erg leuk maar is niet van toepassing op deze porseleinen kannetjes. het merk wat je namelijk ziet is een heel slordig gedrukt of geprint merk. de karakters zijn slecht leesbaar. dat komt omdat toen dit gemaakt werdt, het niet heel belangerijk was om alles perfect of correct te krijgen. de illustratie op het porselein zelf is ook zeer slordig en heeft ook erg weinig waarde. dit zal waarschijnlijk in de tweede helf 20ste eeuw gemaakt zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100