Dragen schotten geen ondergoed onder hun traditionele kilt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Traditioneel niet, maar er zullen uitzonderingen zijn. "De onderbroek wordt traditioneel niet gedragen door heren die gekleed zijn in een kilt. In bepaalde onderdelen van het Britse leger, waar de kilt deel uitmaakt van het uniform, moesten de soldaten in het verleden over een spiegel marcheren, zodat hun commandant kon controleren of dit inderdaad het geval was".

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Onderbroek

Tegenwoordig vast wel, maar traditioneel niet. Het hóórt niet. Als het echter heel koud is, hebben ze daar wel een geweldig origineel kledingstuk voor, waarvoor de patronen nog ruimschoots voor handen zijn. Toegevoegd na 53 seconden: Het ding staat overigens bekend als willy warmer.

Traditioneel niet, maar ik kan me voorstellen dat ze het vaak toch gewoon doen....

Van origine behoort men onder de kilt geen ondergoed te dragen, maar juist weer wél indien men danst, of men sport, bijvoorbeeld bij de "Highland Games".

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kilt

Echte schotten niet. Traditioneel dragen Schotten niks onder de kilt. Nu zal dat minder voorkomen.

Bronnen:
http://sites.google.com/site/ianwmitchells...

Volgens mijn meester droegen de schotten vroeger geen ondergoed maar momenteel wel, alé ja meestal toch. xd

Traditioneel hoor je geen ondergoed te dragen onder een kilt, alleen tijdens sporten en dansen.

Ben verschillende keren in Schotland, inclusief uithoeken, geweest. Kom in het "normale" dagelijkse leven daar geen Schotten in kilt tegen. Wel bij toeristische attracties en (folkloristische) evenementen. Traditioneel draagt men er geen onderbroek en om problemen bij wind te voorkomen draagt men ook een tasje op de hoogte van de schaamstreek. Maar de Schotten die wel een kilt dragen hebben tegenwoordig toch meestal wel een onderbroek aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100