Wat betekent dit symbool: het is een cirkeltje, met onderin een soort driehoekje. Weet iemand hoe dit symbool heet, en wat de betekenis ervan is?

Ik heb er geen foto of afbeelding van, sorry. Maar het is een cirkeltje, met onderin een soort driehoekje. Weet iemand hoe dit symbool heet, en wat de betekenis ervan is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat betreft het oude Spartaanse schild met een lambda erin. De lambda (hoofdletter Λ) is de elfde letter van het Griekse alfabet. Overgenomen uit een film waarin driehonderd Spartanen met zulke schilden tegen de Perzische overmacht strijden. Voor het Identitair Verzet het symbool voor de Euro­pese strijd tegen de vermeende islamisering. Grappig is dat de lambda inclusief referentie aan Sparta ook wordt gebruikt als symbool van vrijheid voor homoseksuelen. Misschien zit daarom in het Nederlandse logo van de groepering geen lambda, maar een omega (Ω). Zo zie je maar, als de gevraagde achtergrondinformatie wordt gegeven dan is het mogelijk om op een op het oog lastige vraag toch een antwoord te vinden.

Bronnen:
http://ikje.blogspot.nl/2013/06/oorlogsver...
http://www.vn.nl/Archief/Buitenland/Artike...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100