Welke opleiding is het beste als je cameraman wil worden?

Het gaat om een HBO opleiding voor cameraman, of op z'n minst een opleiding met een titel waarmee je aan het werk kan bij Televisie , Film, Documentairemakers of in het buitenland, bij de BBC bijvoorbeeld.

Als Nederlander, uiteraard.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een opleiding tot cameraman (of -vrouw) kan worden gevolgd aan de filmacademie. Ook op mbo-niveau zijn er diverse opleidingen, zoals in Drachten, Ede, Zwolle en Eindhoven. Daarnaast is er een aantal particuliere opleidingen zoals de media-academie (inmiddels gesloten) en het Cameracollege. Ook komt het vaak voor dat in de praktijk het vak wordt geleerd. Men begint onderaan de ladder en met talent kan men dan omhoog klimmen. Veel cameramannen voor televisie beginnen als assistent van de cameraman. Uiteindelijk ontwikkelen cameramensen zich op hun beurt vaak tot editors of regisseurs in de tv-wereld. Dit heeft ook te maken met het fysieke aspect van camerawerk, waardoor het voor velen moeilijk wordt om het tot op hoge leeftijd vol te houden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cameraman

het Cameracollege Het Cameracollege is gevestigd in een statig Herenpand in het centrum van Bergen op Zoom, in Noord-Brabant, bij de grens met België. Ons college is gespecialiseerd in opleidingen/trainingen voor cameramensen, editors en iedereen die te maken heeft met media.Hiervoor onderhoudt het college nauwe banden met toonaangevende audiovisuele bedrijven, journalisten, regisseurs en andere media-professionals. Voor iedere media-gerelateerde opleiding, advies of informatie-vraagstuk is men bij onze organisatie aan het juiste adres

Hmmm ik weet niets van deze wereld. Maar hier op de hoek van mijn straat zit de NTFA de Nederlandse Televisie en Film Academie. Een tijdje geleden sprak ik een van de studenten. Het is een erkende HBO opleiding, zoals alle andere HBO opleidingen in Nederland. Hij is ook in het buitenland erkend. Je kunt er ook scripts leren schrijven leren regisseren. Hier vlakbij (overkant straat) is een theater en dans academie. Kennelijk is er veel uitwisseling onderling. Volgens het meisje wat ik sprak was het erg leuk en interessant, maar wel hard werken (hoewel ik de indruk heb dat ze altijd in het café hiertegenover zitten... maar dat zal wel niets zeggen ;) Google maar even op NTFA en je vindt alles wat je verder wilt weten! Groet Toegevoegd na 1 minuut: Ik zag volgens mij dat een dezer dagen er een open dag is. En de bron, is niet mijn bron (dat was dat meisje, studente aan die academie), maar wel de link NAAR de Academie Toegevoegd na 6 minuten: Haha... ik lees nu de site eens door: WOW wat een gave boel is het daar, hier op de hoek! Ik zou er zo willen beginnen! ;-)

Bronnen:
http://www.ahk.nl/filmacademie/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100