Wat zijn de kenmerken van een monoloog?

ik moet een opdracht maken voor CKV maar ik heb geen flauw idee wat de kenmerken van een monoloog zijn? weten jullie het mischien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als iemand in zijn eentje praat, en niemand anders.

Mono is één... (en loog komt ook van liegen...) Dus dan is er eentje die (er liegt, oh) spreekt...

Een monoloog is alleenspraak; een betoog van één persoon die aan het woord is (en blijft). In een gesprek op een bijeenkomst betekent dit dat de andere leden niet aan het woord kunnen of mogen komen. Het is dus het tegengestelde van een dialoog. Monoloog komt van het Grieks, waar μονος (monos) één en alleen betekent, en λογος (logos) woord of idee betekent. In het theater is het een toneeloptreden van één acteur binnen een toneelstuk. Daarvoor wordt vaak de term soliloque gebruikt. De term 'monoloog' wordt eveneens gebruikt ter aanduiding van een 'monodrama', een toneelstuk voor slechts één acteur, zoals Samuel Becketts Krapp's Last Tape. Wereldberoemd zijn onder meer de monologen van: Hamlet (met het bekende "To be or not to be") Macbeth Prospero Vaak moet je bij een auditie voor bijvoorbeeld een film of een toneelproductie een monoloog voordragen. Ook als je naar een toneelopleiding wilt moet je vaak een monoloog voordragen.

Bronnen:
wikipedia

Hier in staat de nodige informatie. http://www.blancoregel.org/Editie1/Wereldje.html#Art1

Monologen schrijven is een manier om aan kinderen te vragen te schrijven op een manier alsof je iets vertelt. De meeste monologen die de kinderen kennen zijn afkomstig van ouders of leerkrachten. Degene die een monoloog houdt (of schrijft) verwacht geen antwoord van de lezer of luisteraar. Het tegenovergestelde van een monoloog is een dialoog. Het schrijven van een dialoog vereist meer inzicht van de kinderen, ze moeten zich kunnen voorstellen hoe een ander ingaat op iets.