Ik wil graag goedkoop een andere taal leren! Zijn er hiervoor goedkope cursussen en/of handige boeken of ander studiemateriaal te koop. Iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb vorig jaar de cursus 'Zweeds zonder moeite' van Assimil gedaan; dit is een zelfstudie-cursus met een boekje + cd's. De cd's heb ik van de bieb geleend en op mijn MPs-speler overgezet, en het boekje tweedehands gekocht (tips: bol.com, boekwinkeltjes.nl). De 'Zonder moeite'-serie is echt goed bruikbaar; je moet alleen wel de nodige zelfdiscipline opbrengen, want "zonder moeite" is natuurlijk onzin. Je kunt geen taal leren zonder oefenen. Maar als je elke dag op een vaste tijd (dat helpt echt!) een half uurtje vrij houdt en je dan op het boekje stort, zal het je zeker lukken! En daarna is het een kwestie van bijhouden; proberen te spreken (liefst in het land waar die taal gesproken wordt), en naar (kinder)programma's op YouTube kijken, of radio luisteren. Volgens mij is dit de goedkoopste manier. Succes! Toegevoegd na 3 minuten: Was ik nog vergeten: er is een methode die "The Rosetta Stone" heet, deze kun je vaak ook lenen bij de bibliotheek. Het is een softwareprogramma waarmee je op een intuïtieve, 'natuurlijke' manier een taal leert. Je moet er wel voor achter de computer gaan zitten; en volgens mij is zo'n cd-rom kopiëren niet heel simpel. Dus dan heb je wel meer tijdsdruk aangezien je iets vaak maar een beperkt aantal weken mag lenen bij de bieb.

Kijk eens op de site van lesexpres, hier staan meerdere talen die je kunt leren. Van elke taal kun je vijf lessen gratis doen, om te kijken of de taal iets voor je is. Daarna kosten ze 1,25 per les. Is een leuke en makkelijke manier om een taal te leren. http://www.lesexpres.nl/lesexpres_v2/index.php

Wat ook nog een optie is, is rondkijken op Marktplaats. Daar vind je ook een groot aanbod, en kan je goedkoop een hele cursus op te kop tikken.

Bronnen:
http://kopen.marktplaats.nl/search.php?sto...

Bij de Slegte hebben ze een grote afdeling schoolboeken. Als je de boeken koopt van de eerste 2 schooljaren waarin die talen gegeven worden, heb je een aardige basis. Als je een taal wilt leren die op scholen niet of bijna niet gegeven wordt, heb je er vaak niet zoveel kans. Marktplaats is dan een een optie, of de bibliotheek. Bij de bieb kan je meestal ook goedkoop kopiëren, waardoor je voor een paar euro een 'boek' hebt voor jezelf (en als je alle oefeningen enzo overslaat en alleen de bladzijdes met nieuwe woorden en grammatica kopieert, ben je nog goedkoper uit). Wrts is een website waarmee je online je woordjes kan oefenen, sommige mensen vinden dat handig.

Bronnen:
http://wrts.nl/

naar school gaan is de beste manier.......er worden veel cursussen gegeven op volksuniversiteiten.......die goedkoop zijn...ook zijn er bepaalde gemeentes die mensen en zeker ouderen.....bijna gratis lessen aanbieden klassikaal . Dus informeer eens bij je gemeente of omliggende gemeentes.is nog leuk ook.........in Katwijk .b.v wordt dit gedaan.........

Zoek met google de polyglot taalcursussen op internet op. Daar kan je haast elke taal mee leren die je maar wilt. Het zijn steeds 44lessen met allerlei verschillende oefeningen. Ik kan je de link niet geven want ik zit op een tablet te schrijven en ik weet niet hoe dat moet.

Merhaba, zeer goede tip van "zondag" zo heb ik een basis Turks geleerd en door contakten in TRY zelf enorme progressie gemaakt. Mij zullen ze niet meer verkopen :-) en het is nog gratis ook. Çok başarılı (Veel succes)

Bronnen:
http://www.internetpolyglot.com/selectLanguages

Als je een app download op je telefoon kun je dagelijks taaloefeningen doen. Gemakkelijk, snel, gratis en consequent!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100