Waar komen Joden oorspronkelijk vandaan?

Ze hebben van Jahweh (God) het land Israel gekregen. Ik ga ervan uit dat de Joden Egypte binnen zijn gehaald voor slavenij, maar vanuit wel land

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar alle waarschijnlijkheid komen de joden oorspronkelijk uit Judea. Judea is een gebied in het huidige Israël. Na de Egyptisch Ballingschap veroverden de joden een groter gebied in het Midden-Oosten, een gebied dat nu bekend staat als Israël.

History is veel en veel ouder dan de exodus vanuit Egypte. Het begint eigenlijk al bij de farao Achnaton )Amenhotep IV, Echnaton of Akhenaten'.(1388 - 1351 v. Chr.) Deze farao heeft na zijn aanstelling het hele godenstelsel aan de kant gezet om een 1-godsdienst te introduceren. Deze godsdienst was voorheen een sekte met een kleine groep aanhangers. Dit gaf een schokgolf door de maatschappij. Om hervormingen te doen slagen heeft Achnaton zelfs een nieuwe hoofdstad laten bouwen waarbij het oude bestuursstelsel buitenspel werd gezet. Na zijn dood (men weet niet onder welke omstandigheden; Egypte is in de tijd van zijn regime door meerdere rampen getroffen), werden de oude goden weer in ere hersteld. De nieuwe farao, die zeer jeugdig was op de troon geholpen. Dit was Toetanchamon. Ook hij stierf vrij jong. Waarschijnlijk zijn de overdadige grafschatten het gevolg van deze geschiedenis; ze wilden daarmee de goden weer gunstig stemmen. De aanhangers van de 1-gods stelsel is daarna waarschijnlijk ondergronds gegaan. Je kan indenken dat ze niet echt populair waren. Deze sekte vormt vrijwel zeker de basis voor de Joden. Zover nu bekend is waren de Joden waren dus geen slaven maar échte' Egyptenaren die hun godsdienst heimelijk praktiseerden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100