wat zijn bestaansvragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wie ben ik? Waarom ben ik hier? Waar kom ik vandaan? Heeft dit allemaal wel nut? Zal ik er maar een einde aan maken? Waarheen. waarvoor? Waar komen de kindertjes toch vandaan en waarom? Is er nog leven na Goeievraag?

Wie ben ik? Wat ben ik? het zijn de meest elementaire vragen die jij je kunt stellen... en zij die het opgelost of ontdekt hebben, zijn allemaal en in alle tijden uit het verleden en uit de toekomst tot dezelfde slotsom gekomen... Allemaal...

Waarom.... (ben ik hier)

Bestaansvragen zijn vragen naar zin, doel en samenhang, eindigheid en uiteindelijk dood. Oftewel: vragen waar eigenlijk geen pasklare antwoorden op gegeven kunnen worden, maar wel heel belangrijk zijn. Ze geven namelijk ook betekenis aan je leven en je zijn. Voorbeelden zijn hier al gegeven maar vooruit nog een paar: - Waarom is mijn leven zo gelopen? - Waar gaat het om? - Waarom voel ik me zo eenzaam? - Waar doe ik het voor? - Waarom moet ik zoveel meemaken? - Waar kom ik vandaan? - Waar ga ik naartoe? (figuurlijk dan, om de reacties voor te zijn)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100