Hoe gaat dat spreekwoord ook alweer? Zie uitleg..

Hij die die iets te zeggen heeft over het mijn, moet eerst maar..........vind hij daar geen gebreken dan pas mag hij.... of zoiets.
ben er lang naar aan het zoeken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.....

Hij ziet wel de splinter in een andermans oog maar niet de balk in zijn eigen oog

"Verbeter de wereld begin bij jezelf " zou ook van toepassing kunnen zijn.

Het ware te wensen dat alle mensen met al hun gebreken zichzelf eens bekeken, dan zouden ze het praten over anderen wel laten. ...

Volgens het nederlands woordenboek zijn er 2 spreekwoorden met het woord gebreken.

Bronnen:
http://www.spreekwoord.nl/

Wie wat te zeggen heeft over het mijne. Hij ga naar huis en bekijke het zijne. En vindt zijn oog daar geen gebreken. Hij kome terug dan mag hij spreken. was even zoeken, maar dit is hem denk ik

Bronnen:
http://www.oneliners-and-proverbs.com/holl...

wie de schoen past, trekke hem aan.

Wie wat te vertellen heeft van mij en de mijnen Gaat naar huis en bekijkt de zijnen Vindt hij daar dan geen gebreken Dan kan hij vrij van een ander spreken Het ware te wensen, dat alle mensen met hun gebreken Zichzelf eens eerlijk bekeken Dan zouden ze het praten Van anderen wel laten.

Zie bijgesloten foto

Velen hebben mond genoeg om anders werk te kraken Maar hebben dan geen hand genoeg om beter werk te maken. Die tekst had ik ingelijst altijd mee in de tijd dat ik veel op beurzen stond met de dingen die ik maak. Het was een klein houten lijstje, dat altijd in een hoekje hing. Nu en dan wees ik er dan even fijntjes op als iemand onterecht commentaar had :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100