Wat is acteren?

Ik doe een acteer opleiding en op school hebben wij de opdracht gekregen om expliciet uit te leggen WAT acteren nou precies is. Ik vind dat ontzettend lastig om te verwoorden. Heeft iemand goede ideeën?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou het zo verwoorden: Je anders voor doen dan je bent, of, 100% in de rol van een ander naspelen. Zie ook de bron. Toegevoegd na 24 seconden: - in

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/acteren

Ha, die Nadien4; In mijn ogen is acteren middels je handelingen en gedrag anderen er van proberen te overtuigen dat je iets of iemand bent of voorstelt.

Het is misschien enorm uitgekauwd en cliché, maar voor mij is acteren in de huid van iemand anders kruipen, en denken, praten, bewegen zoals die persoon. Ik heb in een interview met Meryl Streep ooit gelezen, dat zij in de tijd dat zij bezig is met een film/personage, ook in haar vrije tijd niet van die persoon loskomt : zo zeer is haar rol een deel van haar. (lijkt me lastig voor haar man en kinderen, maar dat is natuurlijk een ander verhaal...)

Acteren is het overbrengen van een karakter. Het in de huid kruipen ervan. Je moet dus pertinent die rol zijn. Als acteur heb je het voorrecht om met je bagage van wat je zo al mee hebt gemaakt in je leven te gebruiken als kapstok om die rol te vertolken. Een acteur is daarom tijdelijk positief schizofreen. Hij laat de ander, toneelkarakter, in zichzelf en er ontstaat een zekere spanning. Op het moment van de uitvoering barst de rol als een bom. Ik hoop je enigszins duidelijk gemaakt te hebben wat acteren is.

Bronnen:
http://www.gratisadviseurs.nl/question.php...

Het ontsnappen van jezelf en de werkelijkheid door in iemand of iets anders te kruipen. De kunst is het publiek in je verhaal mee te nemen zodat ze even alles om zich heen kunnen vergeten.

Doen alsof je iemand anders bent. En iemand nadoen/naspelen alsof het lijkt of jij diegene bent.

Het doel van acteren is het publiek zichzelf in te leven met je gespeelde karakter. als acteur is jouw werk/doel dus het publiek in deze staat te brengen. en met de nodige nuance te spelen De gradatie kan natuurlijk verschillen van persiflage tot zware karakter rol acteren is dus in feite nog niet eens zozeer dat je een persoon goed kun spelen maar meer dat je het publiek inzicht kan geven in de karakter die je speelt op met de nuance die jij wenst of die verlangt wordt door de omstandigheden de rol in het spel of de bedoelde strekking van het spel lekker vaag he

acteren is het beeld geven van een ander persoon en dat precies uitspelen,

imiteren is ook een vorm van acteren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100