Waarom hebben veel Afrikaanse mensen een litteken op beide wangen

Het valt mij op dat veel Afrikanen op beide jukbeenderen/wangen een litteken hebben,

Weet iemand waarom dit is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is mij nog nooit opgevallen, maar het zou kunnen dat er bij jou in de buur toevallig veel mensen wonen die afkomstig zijn uit hetzelfde gebied / dezelfde stam. Daar worden soms dergelijke littekens aangebracht als herkenningsteken. De link verwijst naar het feit dat vooral veel Ghanezen een dergalijk litteken op hun gezicht hebben.

Bronnen:
http://www.afrikanieuws.nl/site/Getekend/l...

Dit zou je kunnen vergelijken met een tatoo, elk lidteken en de plaats ervan hebben een betekenis. Vaak laat het zien tot welke stam iemand behoort. Ook krijgen de jongens bij hun initiatie tot man rituele lidtekens. En gewoon ter verfraaiing kan natuurlijk ook. Voor elkaar hebben die lidtekens duidelijk symbolische waarde. Toegevoegd na 34 minuten: ik bedoel littekens - sorry, had het woord gewoon fout in mijn kop.

Afrikanen? Dus ook Marokkanen om maar wat te noemen? Met 'Afrikanen' generaliseer je wel een beetje hoor! Maar ik denk dat je de stamtekenens bedoeld die bij sommige afrikaanse stammen op de jukbeenderen worden gekerfd. Ze maken vaak onderdeel uit van initiatierites, bijvoorbeeld als een jongen een man wordt. Het vertelt ook wel bij welke stam je hoort. Zie het als een gewoonte van bepaalde volkeren.

Het is traditionele medicatie: ik weet van 1 persoon dat ze als kind spasmen had en daar dit tegen gedaan is , twee op haar jukbeen, één op haar borst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100