Is moffenkruid : mottenkruid ?

Moffenkruid zijn gele bloemen , die een echte plaag zijn in de buurt van maisvelden.
Hier wordt gezegd dat die plant hier oorspronkelijk niet voortkwam en meegebracht is door de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog.(Vlaanderen)
ik zou de echte naam willen weten .
Mottenkruid ...lijkt er verdacht veel op en in naam en in bloem ....

Toegevoegd na 21 minuten:
bloemen zijn anders

Toegevoegd na 34 minuten:
Het groen is exact als op de foto , de bloemen zijn meer lijkend op boterbloemen ,dan op deze knoppen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De echte naam voor moffenkruid is knopkruid. Ook recent bereikten nieuwe onkruiden ons land met invoer van zaad uit andere werelddelen. Een vrij nieuw hardnekkig akkeronkruid is het knopkruid, waarvan hier nu twee soorten voorkomen: klein knopkruid en harig knopkruid. Beide soorten zijn eenjarig, zijn niet bestand tegen vorst, maar produceren zeer veel zaden. Ze komen hier vooral voor in hakvruchtakkers. De knopkruidsoorten zijn afkomstig uit het Andes gebied, waar ook de aardappel vandaan komt. Al in 1820 kwam knopkruid hier voor, maar beide knopkruiden breidden zich vooral sterk uit in de jaren 1940-1945, reden waarom de planten wel moffenkruid of Duitskruid heten; botanici noemen deze onuitroeibare soort 'akkerpest'. In de veertiger jaren werd o.a. in de omgeving van Strijp veel de eenjarige alsem-ambrosia aangetroffen, een adventief uit Noord-Amerika, die waarschijnlijk met kippenvoer werd ingevoerd.

Bronnen:
http://www.hei-heg-hoogeind.dse.nl/histori...

Moffenkruid is zoals giweda al juist aangaf het knopkruid. Het is echter niet zo genoemd omdat de Duitsers het meebrachten, maar omdat het zich tijdens de tweede Wereldoorlog net zo sterk uitbreidde als de Duitsers deden. Op de link zie je een afbeelding; http://www.frontlinie.nl/planten/0545.HTM Toegevoegd na 13 minuten: Je hebt ook het harig knopkruid. op jouw (en mijn) afbeelding staat het kale knopkruid. Hier is de afbeelding van het bloemhttp://www.soortenbank.nl/afbeelding_venster.php?url=BIS/flora_nl/pictures/BLOEIWIJ.JPG&title=buisbloemetje van het harig knopkruid; Toegevoegd na 14 minuten: http://www.soortenbank.nl/soorten.php?soortengroep=flora_nl&menuentry=tekstsleutel&pagenum=1428 Sorry, ging iets fout! Toegevoegd na 16 minuten: http://www.soortenbank.nl/afbeelding_venster.php?url=BIS/flora_nl/pictures/BLOEIWIJ.JPG&title=buisbloem

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100