Wanneer is het een probleem?

Als men een probleem heeft, en deze is verholpen, was het dan wel een probleem!

Weet jij het antwoord?

/2500

Jazeker. Niet alle problemen zijn onoverkomelijke problemen. Maar als ze overkomelijk zijn, kan het nog wel een probleem zijn. in principe is alles wat de gewenste situatie in de weg staat een potentieel probleem.

Precies de discussie die ik laatst met iemand had. De vraag was, hoe ga je om met problemen en het antwoord: ik raak er vreselijk door van slag. Maar het antwoord had eigenlijk moeten zijn dat je het gaat aanpakken. Maar als ik iets zelf kan beïnvloeden en dus oplossen, dan is het toch geen probleem? Bleek mijn definitie van probleem toch niet te kloppen. En dat is dus de antwoord op jouw vraag: iets wás een probleem, toen is er aan gewerkt en het is opgelost. Toen was het geen probleem meer. Maar dat neemt niet weg dat het in eerste instantie wel een probleem is geweest.

Iets wat als een probleem wordt ervaren, is een probleem op dat moment. Dat staat los van dat het misschien kan worden opgelost. Juist het serieus ernaar kijken is het gevolg van het feit dat je het als probleem ervaart. Het brengt je in beweging en dat is een oerinstinct. Andere mogelijke reacties zijn ervoor weglopen of in paniek verstarren. Dat helpt dus niet voor een oplossing.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100