Wat is het verschil tussen een paraaf en een handtekening?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een paraaf is een verkorte handtekening. Je gebruikt het op minder formele stukken. B.v. om een akkoord te geven. Vaak gebruik je het ook om iedere blz. van b.v. een contract te ondertekenen. De echte handtekening komt dan op de laatste pagina.

Handtekening is je volledige naam (bijvoorbeeld alleen je voorletter en volledige achternaam) en je paraaf is 'n afkorting van je handtekening (bijvoorbeeld alleen de eerste letter van je voornaam + de eerste letter van je achternaam)

een paraaf is een verkorte handtekening, vaak wordt het gebruikt als het een document is met best wat pagina's belangrijke informatie, als je dan op elke pagina je hele handtekening zou moeten zetten, kan dit best nog wat werk zijn, sommige mensen hebben lange handtekeningen. Meestal is een verkorte handtekening dan voldoende om aan te geven dat je de inhoud hebt begrepen (alleen voorletters, of eerste letters bijvoorbeeld) een kort krabbeltje, later in het document volgt dan vaak nog de volledige handtekening.

De paraaf is een “pennentrek” meestal bestaande uit de beginletters van de voor- en achternaam. De paraaf wordt dus vaak gebruikt om een document te paraferen als je niet de "hoofdondertekenaar" bent. Ook wordt de paraaf gebruikt om grote aantallen documenten te (bij)ondertekenen (gaat sneller dan het zetten van de handtekening). Toegevoegd na 1 minuut: Een handtekening geeft de identiteit van de bezitter ervan weer. Volgens de Dikke van Dale: “Eigenhandige ondertekening, naamtekening”. Een handtekening (ondertekening, autogram, signatuur of informeel poot, krabbel) is dus een met de hand geschreven naam die iemand plaatst onderaan een brief of document. De handtekening hoeft echter niet “leesbaar” te zijn.

Bronnen:
http://www.handtekening.nl/faq/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100