Als je iets opsomt m.b.v opsommingstekens moet er dan een punt, een puntkomma, een komma of niks achter? Voor voorbeeld, zie beschrijving.

VB: - bla bla bla bla bla
- bli bli bli bli bli bli
- blo blo blo blo blo

wat moet hierachter??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het hele korte delen zijn, dan krijgen ze geen hoofdletter aan het begin van ieder deel, en geen leesteken aan het eind. Als de delen bestaan uit losse zinsdelen, krijgen ze geen hoofdletter aan het begin van ieder deel, en een puntkomma aan het eind, behálve het laatste deel; dat krijgt een punt. Als de delen bestaan uit hele zinnen, dan beginnen ze elk met een hoofdletter en eindigen elk met een punt.

Misschien kun je wat duidelijker zijn. Zie beschrijving helpt mij niet zo. Geef aan wat je wilt zeggen. Is het een liedje of....???

Ik zou er ect. achter zetten. Dat etcetera betekent. Dat is latijn en betekent in het nederlands: En andere dingen, enzovoort.

puntkomma, en bij de laatste een punt. .

Achter opsommingen komt een komma, en achter de laatste komt een punt. In één zin zou je zeggen: bla, bla, bli, bli, blo en blo. De regels voor een puntkomma zijn een beetje lastig, maar dat is meer een kruising tussen komma en dubbele punt, als ze allebei in een zin passen kan je die nemen. (geen onderdeel van de vraag, maar paar ;-voorbeelden op de onderstaande pagina)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Puntkomma

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100