Wat betekent huts a niffauw?

Ik hoor heel veel jongeren zeggen huts a niffauw, heeft iemand een idee wat dit betekent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met a niffauw bedoelen ze a neef, zeg maar hetzelfde als maat of vriend achter een zin. Het is vooral om jezelf cool te laten klinken, geeft verder weinig toevoeging.

Toegevoegd op 22 oktober 2018 12:13: tekst

Huts a niffauw is van het lied "Huts" [https://www.youtube.com/watch?v=GYk14hnua8k]. Wats huts betekent weet ik niet, maar a niffauw is neef, maar jongeren bedoelen dit vaak als vriend.

Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=GYk14hnua8k

Huts kan betekenen “ik heb die chick gefixt” of sommige noemen het gewoon “een feeling”

huts a niffauw betekent ewa a neef en ewa is een Marokkaanse woord voor als je iemand ontmoet niffauw is hoe je het uitspreekt hoe je het eigenlijk schrijft is nephew ( nephew is in het Engels neef

Eigenlijk bedoelen ze daarmee ''hoe gaat het ermee neef''

De grote verwarring die wel blijkt uit alle antwoorden komt voort uit de betekenisloosheid van het woord "huts" of wellicht beter gezegd de multi-interpretabele betekenis van het woord. De bedenker zelf kan in dit audio fragment niet uitleggen wat de exacte betekenis is, het is volgens hem meer een stopwoordje. niffauw betekent iig wel neef. https://www.funx.nl/radio/fragmenten/336328-mouad-loucos-legt-ons-uit-wat-huts-betekent-a-niffauw (vanaf 40 sec) Zijn onduidelijkheid is denk ik de reden dat dit antwoord nooit echt lekker beantwoord kan worden. Het heeft vooral betekenis binnen de groep mensen die het gebruiken. Het is wellicht vergelijk met een woord als "lekker". Lekker hoor neef.

Bronnen:
https://www.funx.nl/radio/fragmenten/33632...

Het heeft geen betekenis, ken je “yeet” in het Engels dat is een beetje hetzelfde, het word gewoon gebruikt als stopwoordje of voor grappig te zijn bv: je gooit een propje naar de vuilbak “HUTSSS”!

huts zeg je als iets is gebeurt zoals: je flipt een pannekoek goed om dat zeg je HUts bijv. en a niffauw betekend neef dus huts a neef.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100