Hoe kan het, dat je even de betekenis van een woord niet meer weet, als je dat woord vaak achter elkaar hardop hebt gezegd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij gebruik je dan een ander deel van je hersenen Spreken begint in het occipitale deel van de hersenen. Voor het geheugen moet je dan overschakelen naar het semantische deel van het geheugen en dat ligt het rechterdeel van dorsolaterale prefrontale cortex. dit gedeelte lijkt een belangrijke rol te spelen bij het terugvinden van informatie en dat vergt een korte tijd om over te schakelen zeg maar

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Prefrontale_cortex

Ten eerste: wat een prachtige vraag! Dat komt omdat je na een paar keer ECHT gaat luisteren! De eerste paar keer, komt er bij het uitspreken van het woord de betekenis van het woord (zoals opgeslagen in jouw intelligente en georganiseerde computerhoofdje) Vervolgens raakt dat terughalen uit archief uitgeput en stopt het .... dan wordt het woord ineens een woord.. Het was 'iets', het wordt niets! Prachtig he. Misschien was het dus al niets voordat jij het benoemde en ging archiveren! Je hebt het teruggebracht naar zijn oorsprong!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100