Hoe komt het woord 'menselijk' aan die goede connotatie?

Mensen zijn de enigste soort levende wezens die elkaar vermoorden en onderwerpen vanwege huidskleur, godsdienst en tal van andere zaken. We vernietigen de aarde doordat we de boel vervuilen en vernietigen. We behandelen de dieren niet normaal.

Als je bijvoorbeeld meedogenloos uitlaat over iets wordt dan roepen ze vaak dat je je best een beetje menselijk mag gedragen.
Hoe komt het dan toch dat het woord 'menselijk' als iets goeds wordt beschouwd terwijl er zoveel negatieve zaken aan hangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste mensen zien de mens, ondanks alle afkeurenswaardige gedragingen van mensen, als van nature "goed". Vrijwel alle handelingen die je opnoemt zijn in de meeste landen verboden, zijn oorlogshandelingen en/of worden als normoverschrijdend beschouwd. De meeste mensen proberen over het algemeen te voorkomen dat ze deze handelingen (moeten) uitvoeren. De handelingen blijven dus uitzonderingen, al lijkt dat soms niet zo te zijn. Media schrijven berichten over (uitwassen van) de genoemde handelingen juist omdat deze uitzonderlijk zijn. Wat je hierover hoort, is juist opvallend omdat jij die handelingen, als mens, ongewenst of onaanvaardbaar vindt. Kortom: de meeste mensen hebben wèl respect voor het leven en behandelen elkaar, de aarde en de dieren zo goed mogelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100