Wat is het verschil tussen Engels en Amerikaans?

Voorbeeld:

Het woord "target" is in het Engels "richten" en in het Amerikaans "doelwit"

"Aim" is in het Engels doel en in het Amerikaans richten.

Zijn er nog meer van deze verschillen? en wat is het verschil in het algemeen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verschillen in de woordenschatten van het Brits en Amerikaans-Engels zijn legio. De meeste verschillen hebben betrekking op zaken uit het dagelijks leven van relatief recente datum, bijvoorbeeld elevator en railway voor lift resp. railroad. Andere verschillen behelzen onder meer store voor shop, candy voor sweets en trash can voor dust bin. Soms is de Amerikaanse woordenschat wat conservatiever dan de Britse, hetgeen bijvoorbeeld het geval is bij sick voor ill. Er is een vrij groot aantal woorden die in zowel het Brits als het Amerikaans-Engels voorkomen maar in de ene variant een hogere frequentie hebben en in de andere een lagere. Dit geldt onder meer voor difficult (BE) en hard (AE), en voor autumn en fall. Die verschillen kunnen erg subtiel zijn. Zo leert men vaak holiday en vacation als een Brits resp. een Amerikaans woord voor "vakantie" beschouwen, maar de holiday komt ook in de VS voor (in de betekenis "openbare feestdag") en de vacation ook in Groot-Brittannië (in de betekenis "vrijstelling"). Het Amerikaans-Engels heeft vrij veel woorden opgenomen uit de vele immigrantentalen die de nieuwe bewoners meebrachten, alsook uit het slang van de zwarten en uit verschillende Indianentalen. Met name de invloed van het Duits en het Nederlands (zie Nederlandse leenwoorden in het Amerikaans-Engels) is van belang geweest (dumb in de betekenis dom is waarschijnlijk van Nederlands-Duitse oorsprong). Incidenteel dringt de invloed uit een migrantentaal door op een dieper niveau dan op de woordenschat; dit is onder meer het geval bij beatnik, een woord met een Russisch achtervoegsel voor een agensnomen. Als gevolg van de dominante positie van de Verenigde Staten in de wereld zijn veel amerikanismen ten langen leste in andere varianten van het Engels ingeburgerd geraakt en algemeen Engels geworden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Amerikaans-Engels

Ja er zijn nog veel meer verschillen. Dit komt omdat de talen in de loop van de eeuwen uit elkaar gegroeid zijn. Enkele voorbeelden zijn nog: soccer en football check en bill Vergelijk het een beetje met Belgisch en Nederlands.

Er is vooral verschil in spelling en uitspraak. Verder is het gewoon dezelfde taal.

Engels is oorspronkelijk de taal die in Amerika wordt gesproken, maar zoals met iedere taal die wordt gesproken in afzondering van het "moedergebied" is hij veranderd ten opzichte van het "echte" engels. Talen leven en dus gebeurt er wel eens wat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100