Nederlanders zijn er een kei in om spreekwoorden en gezegdes door elkaar te halen, welke voorbeelden ken jij hiervan?

Bij voorbeeld: schot voor open boeg. Ik ben benieuwd waar jullie mee komen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat bepaal ik zelf wel uit. Ik ga niet met jou onder discussie. Ik weet het zeker, denk ik. Dit steekt er met kop en schotel bovenuit. Dat is er met de paplepel ingeslagen. Dat is niet tegen de Dobbermannsoren gezegt Ik ben er helemaal infuus van. Hij kreeg een staande ovulatie. Dan sta ik mooi voor jan met de korte lul. Laten we geen oude vissen uit de sloot halen. Kut maar krachtig. Ik erger me kostelijk. Ik sta helemaal triplex. De aandeelhouder wint. Laten we met een schone luier beginnen. Dat is vechten tegen de bierkraan. Het escaleert helemaal uit de hand. Je brengt mij helemaal in mijn abrikoos. Nou, dat doe je niet verdienstelijk. Het is het één of het twee. Pak je borst maar vast. Dat legt geen doden aan de zeik. Iemand dood maken met een blije mus. Je moet een gegeven paard niet in de bek zeiken. Je kon een speld in een hooiberg horen vallen. Je bent nog niet zo'n kleine stommerik. Waar heeft dat nou voor nodig? Het maakt mij niet erg uit. Dat slaat nergens over. Och, dat geeft toch niets uit. Dat helpt geen nut. Moet je zeggen wie het hoort. Ik moet niet teveel rijden; ik moet nog drinken. Tegen een Hell's Angel : "Ga eens opzij met je brommer." Er waren 3 doden, waarvan twee ernstig. We gaan er met de volle 50% tegenaan. Misschien ben ik wel heel intelligent, ik weet alleen niet wat dat betekent. Ik maak wel eens taalfouten, maar ik ben dan ook geen Neerlandici. Ik heb wel Nederlands gehebt, het heb alleen niet zo gehielpt. Ik spreek vloeibaar Nederlands. Wie niet sterk zijn moet slim is. Ik zal je eens een poepie van eigen deeg laten ruiken. Ik heb met jou nog een varkentje te schillen. Hij was opslag halfdood. De beste stuurlui staan aan de wallen. Wat is er aan de hand? Vijf vingers. We moeten nu de koe bij de uiers vatten. 't Is al weer vroeg laat. Beter laat dan vroeg. Wie laat begint, mag vroeg weer naar huis. Dat is dood een goed mens. 't Is een goed jaar voor de tijd van het weer. Qua geld kost dat financieel niet duur. Het is binnen buiten dan warmer. Zo oud als de weg naar Metusalem. Met de stok op de kippen gaan. Met de kippen naar bed gaan. Vanavond gaan we de bloempotjes buiten zetten. We hoeven niet opnieuw het ei uit te vinden. Ik word met scheve schaatsen aangekeken. Ik voelde me een beetje disney worden. Zij hebben een huis van een kast. Je imiteerd me mateloos. Je denkt toch zeker niet dat je bang voor me bent? Ik kan dit niet door de beugel tolereren. Je hebt er geen hout van gegeten. Hartelijk geteleviseerd. Du pain, du vin, du rex. Nu gaat er een lampje bij me rinkelen. Vroeger, toen je koe nog met een korte oe schreef. Och, het is ook al net zo lang als het kort is. Het kost een placenta, maar dan heb je ook iets. Het was zo stil, je kon een muis horen vallen. Het lijkt alsof hij vuur ziet branden. Van de regen in de sloot raken. Je moet niet de kaas voor je voeten weg laten maaien. Hij heeft er geen boter, kaas en eieren van gegeten.

Daar kraait geen hond naar. Wie zijn billen brandt, moet op zwart zaad zitten. Wie het onderste uit de kan wil, wordt geswaffeld.

Een groot aantal zijn al afgetekend in het boek: Aarsrivalen, scheldkarbonades en terminale baden van Ewoud Sanders. Dit boek voegt een extra dementie toe aan het Nederlands

Gedenk (de dag) te plukken!

Ken wel een paar : Vragen staan vrij. Nooit geschoten is altijd mis. Zoals het klokje thuis, tikt het nergens. Vliegende vogels zijn nooit stil.

Waar een wil is ben ik weg!

De aap uit de mouw kijken.

Beter laat, dan nooit Met het goeie been uit het verkeerde bed stappen De appel valt niet ver van het hek

Iemand dood maken met een blije mus. Ergens met kop en schotel boven uit steken.

Ben je boos, pluk een olifant, zet 'm op je hoed, ben je morgen plat.

De boom staat niet ver van de plek waar de appel is gevallen De appel valt niet ver van de hoge bomen die veel wind vangen Beter een appel in je hand, dan gewond na een flinke brand Ik wil met jou nog een appeltje eten Als het min dertig is in april, is het weer een beetje kil De Ark is gebouwd door amateurs, de Titanic door professionals Als pasen in augustus valt, zijn je hersenen goed verknald (verzameld door de Vereniging ter behoud van het Nietszeggende Spreekwoord, "Wij zijn pas tevree, met een Nietszeggend Spreekwoord op elke plee")

Bronnen:
http://home.iae.nl/users/verriet/ferry/vns...

De tering naast de nering zetten. Liever één duif in de lucht dan tien op het dak. Dit taalverspreken wordt contaminatie genoemd. Twee spreekwoorden die in elkaar verstrengelen.

Als één schaap over de dam is dempt men de put 1 vogel in de hand maakt nog geen zomer Een gegeven paard niet de huid verkopen

"Als je niet schiet, raak je nooit iets." wat zoveel betekend als "Niet geschoten is altijd mis." "Liefde maakt meer kapot dan er drank is." Voor zover ik weet is die van mezelf medio jaren '90 "Wie een kuil graaft voor een ander heeft een hoop onbetaald werk." "Een kraai die vliegt vangt altijd wat." Hier kwam een autoverkoper recent mee aan. Maar mijn absolute doordenkertjes: "Iemand te schande maken is een grotere schande dan het zelf te moeten lijden."(Plato) "Weet wat je zeg, maar zeg nooit wat je weet." Deze laatste is van een Franse filosoof Piere nogwat en heeft mijn opa destijds naar het Nederlands vertaald...

Als het hek over de dam is... Van een perenboom is het kwaad kersen eten.

Beter één vogel in de hand dan de lucht van tien. Wie de schoen past valt er zelf in. Wie een kuil graaft voor een ander spoort niet, laat 'ie het zelf doen. Hoge bomen zijn doodlopers. Wie het laatst lacht trekt 'm aan. Ik heb het Spanisch benauwd. Dat kwam te sprake te pas.

"geef mijn portie maar aan flipper" "de kogel moet maar es door de muur" "we hoeven elkaar geen mientje te noemen" "Ja, hij kent zijn eigenheimers wel" "Dat is niet tegen dobermans oren gezegd"

Ik heb gegoogeld op: contaminatie, en als je bij de bron direct op zoeken klikt komen er een hoop leuke voorbij.

Bronnen:
http://www.contaminatie.nl/cgi-bin/contami...

Hiro een hele webzijde vol: salam aleikum, pak 'm en bekijk 'm.

Bronnen:
http://komma.net/spreekmoorden.html

Liever nauw dan straks

Dat is geen zuivere koek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100