Wat te doen met eigennamen die van zichzelf geen hoofdletter hebben?

Bijvoorbeeld een winkelnaam als bol.com wordt met kleine letters geschreven. Maar moet dat niet gewoon wijken voor de taalkundige principe dat een eigennaam met een hoofdletter begint?
En zo niet, hoe zit het dan met hetzelfde woord aan het begin van een zin?

Ik neem aan dat de 'zelfbeschikking' w.b. een naam (al dan niet met hoofdletter) niet zover gaat dat 'normale' taalkundige regels kunnen worden uitgesloten, maar wellicht is mijn gevoel daaromtrent onjuist.

Weet jij het antwoord?

/2500

Toch met een hoofdletter als ze aan het begin van een zin geschreven worden: https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/ebay-ebay Toegevoegd na 52 seconden: Je mag iets gewoon noemen en er dan voor kiezen dat het met een kleine letter begint. Toegevoegd na 2 minuten: De Volkskrant [de eigennaam is de Volkskrant] lees ik in de trein. ITunes [de eigennaam is iTunes] is een desktopprogramma van Apple. IPads [de eigennaam is iPad] zijn populair in het onderwijs. IPhones [de eigennaam is iPhone] schijnen niet meer cool te zijn.

Volgens de taalunie worden de meeste eigennamen met een hoofdletter geschreven. Dus niet allemaal. Als de eigenaar van een zaak er voor kiest om zijn bedrijfsnaam zonder hoofdletter aan het begin te schrijven dan is dat dus correct Nederlands.

Bronnen:
http://taaladvies.net/taal/advies/term/28/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100