Wat betekend "iemand fiksen"?

Veel mensen zeggen het op eens, maar ik snap niet helemaal wat ze er mee bedoelen. Meestal zeggen jongens het tegen meisjes...

Weet jij het antwoord?

/2500

Iemand versieren. Toegevoegd na 4 uur: Het klopt dat veel mensen het opeens zeggen, "een meisje fiksen" is een nieuw modewoord. De uitdrukking "iets fiksen" bestaat al veel langer.

Bronnen:
http://forum.fok.nl/topic/1765507/2/25
http://forum.scholieren.com/archive/index....
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/fiksen

Fiksen betekent eigenlijk meer 'in orde maken'. Het kan meerdere betekenissen hebben naar gelang de situaties. Een werkgever kan zeggen dat hij zijn slechte werknemer wel even zal fiksen. Een man die (al dan niet voor de grap) zal zeggen dat hij zijn vrouw wel zou fiksen zodat ze naar hem luistert. Het ligt dus aan de situatie waarin fiksen zijn context meekrijgt.

Ik weet niet of jij van België bent maar wij gebruiken het als: 'geef dat eens hier' 'Fix me uw pen eens', of 'fiks eens', of 'ik zal da eens komen fiksen' --> in orde komen maken. Als jij in Nederland woont, weet ik het niet..

het kan ook betekenen dat iemand boos is op iemand en diegene wel eens even zal fiksen. 'een lesje leren' 'laten zien hoe het wel moet' in dat geval is het behoorlijk arrogant of betweterig bedoeld.

vekering vragen

Iemand versieren. https://nl.wikipedia.org/wiki/Versieren Versieren is een vorm van communicatie tussen twee mensen met als doel een liefdesrelatie of seksueel contact. Veroveren, verleiden en het hof maken zijn min of meer synoniemen. In de straattaal en door de jeugd, worden weleens de synoniemen ‘hosselen’ en 'fiksen' gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100