Welke taal vind jij het mooist?

Waarom? Heb je specifieke woorden, zinnen, uitspraken die dit versterken?

Weet jij het antwoord?

/2500

italiaans omwille van de klanken . Tutti palabra ., tutti libri di cucina. lees een kookboek in het italiaans en je denkt aan poezie met muziek . Viva la muscia en la cucina di la mamma.

Ik vind Thais de mooiste taal. Het is een klank taal, heel moeilijk voor ons Westerlingen om de nuances te horen en spreken. Maar als je het dan eenmaal beheerst kan je zo'n ongelooflijke mooie, lieve, zachte dingen zeggen. Het is een taal van hele mooie (boedhistische) mensen. Wordt zacht gesproken, stem verheffingen zijn onbeleefd. Op een extreem mooie manier kan (heel soms) een man spreken als een vrouw en dat wordt heel mooi gevonden. Het klinkt zangerig en zacht. Altijd met een glimlach!

Misschien niet het mooist maar wel het beste voor films; Amerikaans Engels. Zeker met actie films.

Het Nederlands! Haar eindeloze variëteit aan klanken, spelling en grammatica. Haar keiharde tonen maar toch ook haar fluweelzachte pareltjes. Haar vele synoniemen die veelal toch weer niet werkelijk synoniem aan elkaar zijn en voor de goede toehoorder op nuance verborgen informatie verraden. Haar schitterende rijkheid aan uitdrukkingen en gezegden enz. enz. Laat ik niet te lang doorgaan want ik begin weer ouderwets lyrisch te worden merk ik van die mooiste taal ooit.

Ik vind Italiaans een heel mooie taal. De grammatica is niet moeilijk, de klanken zijn heel duidelijk en gearticuleerd. Ik word er altijd vrolijk van als ik het hoor. Favoriet gezegde: "Se non e vero, e ben trovato". Dw.z.: waardering voor iets dat, als het niet waar is, dan op zijn minst goed bedacht is.

surinaams vind ik heel mooi. mijn moeder kan het spreken. :)

Bronnen:
Mezelf

Frans, DE taal vaan de liefde. Proef deze maar eens je t'aime Klinkt een stuk romantischer dan ik hou van jou

Hongaars. 1. Twee woorden voor 'rood'. 2. Niet verwant aan een andere (grote) taal (een heel klein beetje aan het Fins) 3. Schitterende klank 4. Agglutinerend 5. Geen mannelijk/vrouwelijk 6. 35 naamvallen, waaronder de zeldzame 'delativus' 7. Imre Kertész

Ik denk dat iedere taal die gesproken kan worden, qua schoonheid sterk afhangt van de spreker en de bedoeling. Ik vind zelf Chinees mooi, om de historie en de diepgang. Naast het feit dat ik nog niet ver gevorderd ben met het leren van de taal. De meeste Germaanse en Latijns gebaseerde talen zijn op zich wel oke, maar hebben weinig mysterieus.

Jeg synes at norsk er det fineste språket i hele verden!

Japans, maar misschien wel omdat het inspreken van televisieshows etc. daar zo serieus word genomen en vaak van hoge kwaliteit is =)

Portugees.

Engels, je kunt er zoveel mee! <3

Ik vind Surinaams (spreektaal), Duits (duidelijke stevige taal) en Jiddish (klank) het mooist. Als ik uit deze moet kiezen, dan het Surinaams om prachtige mix van diverse talen. Ook omdat het alleen gesproken wordt. De schrijftaal hiervan is eigenlijk nog jong.

Japans en Frans. Japans omdat ik j-drama's kijk waar 上戸彩 in voor komt, en Frans omdat 't zelfs mooi klinkt als iemand je compleet verrot scheldt.

Ha, die Schrijvvaud; Italiaans, en Portugees als goede tweede. En mooie vrouw die met zwoele stem het Italiaanse garantiebewijs van een badgeiser voorleest zorgt bij mij gegarandeerd voor slappe kniëen.

Nederlands, hottentottententententoonstelling (-:

Ik denk dat niet alleen de taal meespeelt, maar ook het totale beeld van een land. Maar, zoals een paar vòòr mij al zeiden: Italiaans.

Nederlands

Bronnen:
natuurlek

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100