Welke taal vind jij het mooist?

Waarom? Heb je specifieke woorden, zinnen, uitspraken die dit versterken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien niet het mooist maar wel het beste voor films; Amerikaans Engels. Zeker met actie films.

Het Nederlands! Haar eindeloze variëteit aan klanken, spelling en grammatica. Haar keiharde tonen maar toch ook haar fluweelzachte pareltjes. Haar vele synoniemen die veelal toch weer niet werkelijk synoniem aan elkaar zijn en voor de goede toehoorder op nuance verborgen informatie verraden. Haar schitterende rijkheid aan uitdrukkingen en gezegden enz. enz. Laat ik niet te lang doorgaan want ik begin weer ouderwets lyrisch te worden merk ik van die mooiste taal ooit.

Hongaars. 1. Twee woorden voor 'rood'. 2. Niet verwant aan een andere (grote) taal (een heel klein beetje aan het Fins) 3. Schitterende klank 4. Agglutinerend 5. Geen mannelijk/vrouwelijk 6. 35 naamvallen, waaronder de zeldzame 'delativus' 7. Imre Kertész

Ik denk dat iedere taal die gesproken kan worden, qua schoonheid sterk afhangt van de spreker en de bedoeling. Ik vind zelf Chinees mooi, om de historie en de diepgang. Naast het feit dat ik nog niet ver gevorderd ben met het leren van de taal. De meeste Germaanse en Latijns gebaseerde talen zijn op zich wel oke, maar hebben weinig mysterieus.

Engels, je kunt er zoveel mee! <3

Ik vind Surinaams (spreektaal), Duits (duidelijke stevige taal) en Jiddish (klank) het mooist. Als ik uit deze moet kiezen, dan het Surinaams om prachtige mix van diverse talen. Ook omdat het alleen gesproken wordt. De schrijftaal hiervan is eigenlijk nog jong.

Ha, die Schrijvvaud; Italiaans, en Portugees als goede tweede. En mooie vrouw die met zwoele stem het Italiaanse garantiebewijs van een badgeiser voorleest zorgt bij mij gegarandeerd voor slappe kniëen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100